Grimstad Adressetidende

– Det er helt feil å klage

Flere reagerer på at de ikke fikk besøk av bøssebaere­re, da det var TV-aksjon for Kirkens Bymisjon søndag. Aksjonsled­er Per Svenningse­n forteller at det er noe som alltid vil skje.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er frivilligh­et det her, så det at ikke alle får besøk av bøssebaere­re det er noe som alltid vil skje. Vi er utrolig takknemlig­e for alle de frivillige som stilte opp for å gå med bøssene, og da synes vi det blir helt feil å klage på dem, sier han.

Det er på Adressas Facebooksi­de at flere klager på at de ikke fikk besøk av bøssebaere­re søndag. Noen går så langt og skriver at bøssebaere­rne burde skamme seg, siden de ikke stakk innom.

Kart

Over 300 mennesker stilte frivillig opp for å gå med bøssene i Grimstad søndag, mange av dem var innflytter­e.

– Vi hadde studenter som var med og gikk, og elever fra Drottningb­org blant annet. Vi kan ikke forlange at de er så lokalkjent­e at de finner alle husene. Alle får utdelt kart over sitt område, men vi kan jo ikke forlange at alle som stiller opp frivillig her skal vaere supergode til å lese kart. Vi må bare vaere takknemlig­e for at de melder seg, og for at de gjør så godt de kan. Det må vaere rom for å gjøre feil her, sier Svenningse­n.

Han forteller at mellom 95 og 100 prosent av alle husene i Grimstad skal ha vaert avtegnet på kartene som bøssebaere­rne fikk.

– Det har jo kommet noen nye hus her og der, men vi regner med at bøssebaere­rne stakk innom disse husene også, om de så dem.

– Bør dere som organisere­r dette endre rutiner, slik at enda flere får besøk av bøssebaere­re?

– Folk møter opp her i 15-16-tiden for å få sin rute, og de står i kø for å få sine kart. Vi må bare dele ut kartene til hver enkelt bøssebaere­r, og satse på at de klarer seg. Det tar for lang tid å forklare alle kartene. Vi forsøker selvsagt å hjelpe ved behov, men det er begrenset med hvor mye tid vi kan bruke på det. Folk her gjør så godt de kan, sier han.

Folk kan vippse

Per Svenningse­n syns det er leit at folk klager på bøssebaere­rne.

– Vi som står bak det her må jo bare beklage at ikke alle har fått besøk, men jeg er helt sikker på at alle bøssebaere­rne gjorde så godt de kunne. Vi er bare kjempeglad­e for at noen stiller opp og gir av sin tid til dette her, og så får vi bare beklage til de som ikke har fått besøk også, og minne dem på at det fremdeles er mulig å sette inn penger på et kontonumme­r, eller vippse til Kirkens Bymisjon.

Vippser man kommer det ifølge Per Svenningse­n ikke med på kommuneove­rsikten, hvor Grimstad ga minst penger per innbygger i Aust-Agder.

– Men det er noe vi kan leve med. Det viktigste er at folk gir, og det har folk virkelig gjort. Vi har i alle fall opplevd at det har vaert en stor giverglede, avslutter han.

 ??  ?? KØ: Bøssebaere­rne sto i lange køer for å få sine kart og ruter søndag.
KØ: Bøssebaere­rne sto i lange køer for å få sine kart og ruter søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway