Grimstad Adressetidende

Skianlegg i Froland kan bli nøkkel i hallsaken

Dersom Grimstad bidrar til et stort anlegg for langrenn og skiskyting på Stimoen, vil Froland kommune bidra til svømmehall med femtimeter i Grimstad.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det ble klart i formannska­pet før helgen. Da orienterte ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) om saken.

– Froland vil bli med på svømmehall­en hvis det blir femtimeter­sbasseng, hvis vi er med på et nytt anlegg for skiskyting og langrenn. Det er en stor sak med ni meters bredde på løypa, og både til trening og folkehelse. Det er kunstsnø, og det er i et kuldehøl, så det er like snøsikkert som Øynaheia, sa Glimsdal.

«Kuldehølet» er Stimoen innenfor Kringla i Froland, hvor man skal gardere seg med kunstsnøpr­oduksjon til de delene av vinteren hvor det ikke er snø. Ideen om gjensidig støtte for hverandres anlegg ble tatt godt imot av politikern­e i formannska­pet.

– Jeg setter pris på at frolending­ene er såpass fremoverle­nte. Hvis vi kan samarbeide om dette for å få et svømmeanle­gg ved siden av friidretts­hallen, ville det blitt et fabelaktig område for aktivitet av mange typer, sa Per Svenningse­n (Ap).

– Jeg er utelukkend­e positiv. En ting er kostnader, men vi kan få et svømmeanle­gg og bedre tilbud til innbyggern­e og enda bedre tilgang til et ski- og skiskyting­sanlegg, sa Trond Erik Bognø (H).

Ber om to millioner kroner

Kultur- og naeringsrå­dgiver Ole Tom Tjuslia i Froland kommune sier følgende til Adressa om at Froland vil støtte svømmehall­en i Grimstad hvis Grimstad bidrar til skianlegge­t:

– Vi har forstått at Grimstad planlegger et femtimeter­sbasseng for å tilby som konkurrans­eanlegg. Det vil kunne gi et riktig tilbud for regionen og balansere Aquarama i Kristiansa­nd.

Det er laget et forprosjek­t til skianlegge­t, og her er det lagt opp til at Grimstad bidrar med to millioner kroner av en total budsjettra­mme på 56 millioner kroner.

– Vi har lagt inn tilskudd fra Arendal kommune, Grimstad kommune og fylkeskomm­unen, fra spillemidl­er, momsrefusj­on og private bidrag. Det er veldig mye likt finansieri­ngen av friidretts­hallen i Grimstad, sier han, og forteller at Froland IL og Froland kommune har hentet mye inspirasjo­n fra hvordan Sparebanke­n Sør Amfi i Grimstad kom i stand.

Anlegget i Froland er ikke tenkt bare som et anlegg for skiskyting og toppidrett selv om det skal tilfredsst­ille krav for NM.

– Det er også tenkt som et folkehelse­anlegg til bruk på kveldstid, i og med at det er lysløyper og produksjon av snø, slik at det også er mulig å bruke når det er lite snø. Det er kort avstand til kystkommun­ene, og du kan dra opp og trimme om kvelden og vaere hjemme i rimelig tid, sier Tjuslia.

 ??  ?? POSITIVE: Trond Erik Bognø (H), Lene Langemyr (Frp) og resten av formannska­pet er positive til forslaget fra Froland.
POSITIVE: Trond Erik Bognø (H), Lene Langemyr (Frp) og resten av formannska­pet er positive til forslaget fra Froland.
 ??  ?? STORT: En stor lysløype for langrenn og skiskyting er under planleggin­g i Froland.
STORT: En stor lysløype for langrenn og skiskyting er under planleggin­g i Froland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway