Grimstad Adressetidende

– Greit å få Moens versjon

Tore Fredvig Erichsen (Frp), fungerende leder av kontrollut­valget, synes det var fint å få høre Helge Moens versjon av bekymrings­meldingen, selv om det ikke var så mye nytt i det de fikk høre.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg synes møtet med Helge Moen var helt greit. Det kom ikke fram så veldig mye nytt, men det var greit å få det fra ham som kjenner saken best. Vi fikk høre hans versjon, og det var greit så slipper vi flere spekulasjo­ner rundt dette. Det føler jeg nemlig det har vaert mye av i denne saken, sier fungerende leder av kontrollut­valget, Tore Fredvig Erichsen (Frp), til Adressa.

Den valgte lederen av kontrollut­valget, Gunnar Topland, (H), er for tiden sykemeldt, og var derfor ikke til stede på møtet tirsdag. Det var også Fredvig Erichsens idé å invitere Helge Moen til kontrollut­valget for å la ham forklare seg for dem.

– Visste det aller meste

– Så dere fikk ikke høre noe som kastet nytt lys over saken eller noe som dere ikke visste fra før av?

– Nei, ikke som jeg kan se nå. Vi gikk igjennom og kikket i papirene før dagens møte, og det aller meste av det vi fikk høre visste vi på forhånd. Etter en stund lukket vi jo også møtet, og vi kunne da snakke om litt andre forhold. Blant annet om en del forhold der vi vet mer enn ham, blant annet en del taushetsbe­lagte opplysning­er. Vi har noen flere av dem enn ham. Det var likevel veldig greit for oss å få hans vurderinge­r, sier Fredvig Erichsen.

– Selv om det altså i utgangspun­ktet ikke var noe nytt for oss her, satte han likevel ord på hvordan han følte situasjone­n, og hvordan han som controller finner ut at ting er feil. Det var litt nytt, men da mest fordi vi som politikere ikke vet hvordan alt i kommunen fungerer. Det var det greit å få vite, sier han videre.

Tore Fredvig Erichsen sier også at det var Moens ansvar som controller å ta tak i noe hvis det lyser i lampa og det blir altfor dyrt.

– Det er hans ansvar, og det har han jo også gjort. Spørsmålet i denne saken har jo vaert hvordan han vurderer situasjone­ne og det var jo derfor han varslet. Han sa også at det er først i ettertid han har sett sammenheng­en mellom BDOrapport­en og den ene pasienten det var snakk om, sier Fredvig Erichsen.

Ville ikke kommentere

Adressa prøvde også å få noen kommentare­r fra Jarle Christians­en (Ap) til denne saken, men han skrev i en e-post til Adressa at det er «fungerende leder av KU som svarer ut media».

– På generelt grunnlag synes jeg likevel redegjørel­sen med Helge Moen var god og nyttig for oss, og det satte denne saken i ett perspektiv. Jeg ønsker ikke å kommentere denne saken ytterliger­e, skrev han videre. ➤

 ??  ?? GREIT: Både Tore Fredvig Erichsen (t.h.) og Jarle Christians­en syntes tirsdagens orienterin­g med Helge Moen var grei.
GREIT: Både Tore Fredvig Erichsen (t.h.) og Jarle Christians­en syntes tirsdagens orienterin­g med Helge Moen var grei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway