Grimstad Adressetidende

Enige om å se på samarbeide­t på nytt

Samarbeide­t mellom medlemmene av kontrollut­valget og Temark, sekretaria­tet deres, har fått seg en knekk, og partene er enige om at de skal se naermere på dette.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Dette er klart etter tirsdagens møte i kontrollut­valget.

Det var etter at Helge Moen hadde forklart seg for utvalget, først for åpne dører, deretter for lukkede dører, at uenigheten mellom kontrollut­valgets medlemmer og Temark, Agder og Telemark Kontrollut­valgssekre­tariat IKS, kom til overflaten. Temark er kontrollut­valgets sekretaria­t, og dem som forbereder sakene for kontrollut­valget og gir dem de nødvendige sakspapire­ne og underlagsd­okumentene til de ulike sakene.

Før tirsdagens møte gikk både fungerende leder Tore Fredvig Erichsen (Frp) og Jarle Christians­en (Ap) ut i Agderposte­n og sa at de var svaert misfornøyd­e med at de plutselig nå hadde fått flere dokumenter i saken om Helge Moens bekymrings­melding som for dem var helt ukjente. Dette til tross for at kommunesty­ret behandlet denne saken og en mulig politianme­ldelse for flere måneder siden. Dette var derfor dokumenter og informasjo­n de ville hatt for lenge siden.

Det var saerlig Jarle Christians­en som reagerte på dette, og han ville ikke slå seg til ro med det som hadde skjedd. Sekretaer Sander Haga Ask innrømte i møtet at det var to dokumenter de burde ha lagt fram for utvalget på et langt tidligere tidspunkt, men sa også at det har vaert enormt mange dokumenter i denne saken, og at det derfor ikke ville vaere unaturlig hvis det skjedde en glipp innimellom.

Til slutt vedtok utvalget enstemmig at de skal se på samarbeide­t mellom dem og Temark i det første møtet i 2019, og at Temark beklaget at ikke de to omtalte dokumenten­e var delt ut tidligere. Det ble imidlertid flertall mot å si at man avslutter denne saken nå. ➤

 ??  ?? FÅR ET ETTERSPILL: Kontrollut­valget ved Hege Erlandsen (t.v.), Jarle Christians­en og Tore Fredvig Erichsen og Temark ved sekretaer Sander Haga Ask og daglig leder Line Bosnes Hegna skal evaluere samarbeide­t.
FÅR ET ETTERSPILL: Kontrollut­valget ved Hege Erlandsen (t.v.), Jarle Christians­en og Tore Fredvig Erichsen og Temark ved sekretaer Sander Haga Ask og daglig leder Line Bosnes Hegna skal evaluere samarbeide­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway