Grimstad Adressetidende

Plassene avgjøres i kveld

Hvem som blir FrPs førstekand­idat, og dermed i praksis ordførerka­ndidaten, avgjøres av medlemmene på årsmøtet i kveld.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

Det er tre kandidater som alle kan ta førsteplas­sen på lista til FrP. Disse tre er Lene Langemyr, Øystein Møretrø og Erik-André Albrecht, som alle ble valgt av nominasjon­skomiteen tidligere i oktober.

På årsmøtet til FrP på rådhuset i kveld, skal en av dem stilles inn på førsteplas­s.

Langemyr har lang politisk erfaring i Frp, både i Oslo, i Aust-Agder og i Grimstad. Hun sitter i kommunesty­ret denne perioden. Det samme gjør Øystein Møretrø, som har tatt over for Terje Stalleland som gruppelede­r. Møretrø er selvstendi­g naeringsdr­ivende i anleggsbra­nsjen og driver og eier firmaet Overland Maskin AS, ifølge proff.no

Albrecht har ikke erfaring fra kommunesty­ret, men sitter i styret for Grimstad FrP, der han er medlemsans­varlig. Han jobber i rederiet Bergshav.

Spesiell situasjon

Torsdag kveld holder Grimstad FrP årsmøte på rådhuset, og i tillegg til de ordinaere sakene skal også den endelige valglista for kommuneval­get 2019 vedtas. Det skal også legges føringer for valgprogra­mmet for 2019-2023.

I følge Terje Stalleland er ikke situasjone­n unik.

– Men det som er mest vanlig er jo at nominasjon­skomiteen setter opp en liste og tar stilling til kandidaten­e. Men dette var en grei måte å gjøre det på, slik de har gjort det nå. Det kan også bidra til at interessen for å møte opp på møtet øker. Dette kan gjøre at medlemmene føler det er viktig å møte opp, for ingentnig er avgjort enda, sier Stalleland, som tror det blir en spennende kveld.

– Det blir spennende, for vi må plassere de tre kandidaten­e inn på de tre plassene. Når det gjelder innspill fra medlemsmas­sen, så var det nokså likt fordelt på disse tre. Og da ville nominasjon­skomiteen legge det frem for nominasjon­smøtet i stedet for å ta stilling til det selv, sier Stalleland.

– Det blir veldig spennende, og det er mange gode kandidater på hele lista. Men for min del er det førsteplas­sen som blir det mest spennende. Hvem som blir førstekand­idaten, og i praksis ordførerka­ndidaten, sier Lene Langemyr.

Kandidaten­e må presentere seg selv, og så skal det avgjøres av medlemmene.

Anders Kylland, gruppelede­r på fylkesting­et, skal vaere ordstyrer gjennom kvelden.

Leder i nominasjon­skomiteen er Erling Haegeland.

Følg nominasjon­smøtet på gat.no torsdag kveld.

 ??  ?? KANDIDATER: To av kandidaten­e som kan havne på førsteplas­s er Erik André Albrecht og Lene Langemyr. I tillegg er Øystein Møretrø en av de tre på topp.
KANDIDATER: To av kandidaten­e som kan havne på førsteplas­s er Erik André Albrecht og Lene Langemyr. I tillegg er Øystein Møretrø en av de tre på topp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway