Grimstad Adressetidende

- Nei, det var ikke min amfetamin i kjøleskape­t

En mann i 30-årene ble i retten trodd på at det ikke var hans amfetamin som lå gjemt i kjøleskape­t.

- Martin.haugen@gat.no

I mars 2016 fant politiet amfetamin i et kjøleskap i en bolig i Grimstad, til sammen rett over 100 gram fordelt på en maisboks og en melkekarto­ng. Dette førte til at mannen som bodde i leilighete­n ble tiltalt for å ha oppbevart narkotikae­n. Så store beslag av amfetamin fører ofte til strenge fengselsst­raffer, og aktor hadde i denne saken satt seks måneder i fengsel som en passende straff.

Trodde det var langt mindre I retten nylig forklarte mannen at det ikke var han som hadde plassert stoffet i kjøleskape­t, men en kamerat av ham. Han visste riktignok at det trolig dreide seg om narkotika og sannsynlig­vis amfetamin, men han trodde det dreide seg om cirka 10 gram.

Den tiltalte, som tidligere er domfelt åtte ganger, ble i retten trodd på dette, og ble derfor dømt for bevisst og med overlegg å ha oppbevart 10 gram amfetamin. De resterende 93 grammene ble han også dømt for å ha hatt i kjøleskape­t, men altså uaktsomt.

Aktor ville altså ha mannen dømt til seks måneders fengsel, men på grunn av at størstedel­en av narkotikae­n ble vurdert til å vaere oppbevart uaktsomt, ble straffen betydelig mildere. Det var også formildend­e for mannen at han kom med en uforbehold­en tilståelse.

Retten kom frem til at 75 dager i fengsel vil vaere en passende straff, og dette ble mannen dømt til.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? SKJULT: Amfetamine­t lå skjult i en melkekarto­ng og en maisboks i mannens kjøleskap.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO SKJULT: Amfetamine­t lå skjult i en melkekarto­ng og en maisboks i mannens kjøleskap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway