Grimstad Adressetidende

Skuffet i serieavslu­tningen

Express kunne ha sikret seg cupspill i neste års jubileumså­r om de vant mandagens siste seriekamp for året. Slik gikk det aldeles ikke, hjemmelage­t Søgne vant 5–0.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Søgne var motstander på Toyotabane­n i Søgne mandag kveld. I et ufyselig vaer, med det som var stiv kuling i kastene ifølge Express-trener Roy Ludvigsen, fikk gjestene en tøff start på kampen.

– Vi fikk skikkelig motvind i 1. omgang, og uten at vi skal skylde på det, så var det vanskelige forhold å spille under. Vi fikk to mål midt i fleisen nokså kjapt, og da mistet vi rett og slett piffen, sier Roy Ludvigsen.

Bak målsetting­en

Han er skuffet over at laget ikke grep sjansen, når de faktisk hadde noe å spille for. En 5. plass (4. plass om man ser bort fra Fløy 2) som Express ville endt på om de vant, ville mest sannsynlig gitt dem muligheten til å spille cup neste år. Med tap ble det 7. plass i årets sesong.

– Det var veldig skuffende for min del, og for klubbens del at vi ikke tok den gulrota som var der. Jeg tror vi hadde rett inngang til kampen, men det smalt rimelig kjapt i motvinden. Det skal ikke skje, og vi visste jo at vi ville spille i medvind i 2. omgang, men vi klarte ikke å snu det, vi var ikke skikkelig på.

Express endte med det opp på en 7. plass på tabellen med elleve seiere, seks uavgjortka­mper og ni tap i år.

– Det er bare ti poeng opp til 1.-plassen, og det er nok av kamper som burde bikket vår vei som ikke har gjort det, så vi er skuffet. Vi ender opp to plasser bak målsetting­a vår. På vårt beste har vi vaert et av topplagene, men på vårt dårligste har vi vaert et bunnlag. Så stor variasjon i prestasjon har jeg ikke vaert borti før i Express, sier Ludvigsen.

Han mener den unge stallen, og det at det ble mange utskiftnin­ger da han tok over laget, er årsaker til at det har svingt så mye.

Tar ferie

A-laget reiser i helgen til Gdansk for å ha en skikkelig avslutning sammen på 2018-sesongen.

– Etterpå tar vi tre uker helt fri fra hverandre, for å få sulten og lysten tilbake. Så skal det jobbes med spillersta­ll, logistikk, og med det som skal skje fremover, sier Roy Ludvigsen.

Laget skal etter de tre ukene fra hverandre trene to økter sammen hver uke i hallen på Bibelskole­n. Der har de fått treningsti­d ut mars.

– Vil hele støtteappa­ratet vaere med videre?

– Jeg har i alle fall kontrakt ut 31. desember, så får vi se hva som skjer etter det. Det er en del ting som må på plass, men vi har god dialog, så vi får se. Nå skal vi evaluere og høste erfaringer fra sesongen 2018, og så skal vi legge planer for 2019.

Jerv 2 endte opp på plassen bak Express på tabellen, med like mange poeng. De avsluttet sin sesong med uavgjort 1–1 hjemme mot Fløy 2 mandag. Elias Moseng Rydningen scoret Jervs mål. ➤

 ?? ARKIVFOTO ?? NEDTUR: Express gikk på en skikkelig smell borte mot Søgne mandag kveld.
ARKIVFOTO NEDTUR: Express gikk på en skikkelig smell borte mot Søgne mandag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway