Grimstad Adressetidende

Dugnadsinn­sats holder golfbanen i topp stand

Solid dugnadsinn­sats holder golfbanen på Hodnebrog i hevd. Dette er en av få baner der du kan spille på barfrost.

-

Innsendt bidrag: En våt og regntung ettermidda­g i midten av oktober ble det holdt stor fest til aere for dugnadsgje­ngen i Grimstad Golfklubb. Som de fleste andre golfklubbe­r har også klubben på Hodnebrog stram økonomi. Men takket vaere et stort antall gratis-arbeidere, er banen alltid i tipp topp stand og klar til å ta imot medlemmer og gjestespil­lere året rundt.

Denne banen er nemlig en av de få som det kan spilles på også ved barfrost. Hit er det ikke bare sommergjes­ter som kommer med golfkøller på ryggen, også vintergjes­ter fra klubber i naerheten som har måttet stenge på grunn av kong Vinters harde grep finner veien hit. På Hodnebrog er det morenejord under store deler av banen, noe som gjør at vannet dreneres slik at gressmatte­n ikke blir skadeliden­de i samme grad som på andre golfbaner.

Stor oppslutnin­g

Men uten en stor og ivrig dugnadsgje­ng så hadde dette vaert vanskelig. Derfor ble Iglandstua, klubbens flotte «storstue», pyntet til fest for å gjøre aere på dem som har nedlagt mangfoldig­e timer med arbeid for klubben, og nesten 30 av de i alt naermere 50 gratis-arbeiderne stilte.

Etter at alle hadde benket seg rundt langbordet ønsket formann Oddvar Tveito velkommen, samtidig som han takket alle for uunnvaerli­g innsats gjennom en lang og varm sommerseso­ng.

En golfbane er et godt sted for relasjonsb­ygging og vennskap, det sier seg selv at man kommer hverandre godt inn på livet når man går sammen i 4–5 timer. Ofte ender en runde rundt banen med avtale om å treffes dagen etter. Eller dagen etter der igjen. Og det gode miljøet i Grimstad Golfklubb er kjent også blant spillere i naboklubbe­ne.

Høy stemning

Stemningen var derfor høy da siste post på programmet skulle avvikles. Golfkøller og baller ble funnet frem, og en «puttinggre­en» av nålefilt ble rullet ut på gulvet.

En vinflaske full av edle dråper fra de beste spanske vinmarkene ble satt på enden av filten, og så gjaldt det å få plassert ballen naermest vinflaska med kun ett slag, uten å treffe flaska. Det ble gitt mange gode, og ikke fullt så gode råd underveis, og både applaus og buing var tillatt. Dette var tydelig et populaert innslag.

Mellom slagene ble det servert deilig kyllingsup­pe, kaffe og kaker, også dette var et resultat av stor dugnadsinn­sats.

 ??  ?? OPPGRADERT: Mange dugnadstim­er har gått med denne høsten for å få oppgradert to av greenene. Formann Øyvind Tveito ser fornøyd ut med resultatet så langt.
OPPGRADERT: Mange dugnadstim­er har gått med denne høsten for å få oppgradert to av greenene. Formann Øyvind Tveito ser fornøyd ut med resultatet så langt.
 ??  ?? PUTTEKONKU­RRANSE: en ordentlig dugnadsfes­t med puttekonku­rransen hører med. Henry Skåland har bra retning på ballen.
PUTTEKONKU­RRANSE: en ordentlig dugnadsfes­t med puttekonku­rransen hører med. Henry Skåland har bra retning på ballen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway