Grimstad Adressetidende

Vil ta opp støtte til frivillig dagtilbud for demente på nytt

Kommunesty­remedlemme­ne Håvard Røiseland og Ailen Roaas (begge Ap) beklager i dette leserinnle­gget at ikke Øygardens institutt fikk like mange penger som det helse- og omsorgsutv­alget vedtok.

- Ailen Roaas og Håvard Røiseland Arbeiderpa­rtiet medlemmer av helse- og omsorgsutv­alget

Lesernes mening: For knappe to måneder siden hadde vi et leserinnle­gg i denne avis hvor vi proklamert­e at vi hadde sikret videre drift for Øygarden Institutte­t.

Bakgrunnen var at vi i helse- og omsorgsutv­alget hadde vedtatt å sikre videre drift for institutte­t ved å be rådmannen gå i dialog med Institutte­t om hvor mye tilskudd som var nødvendig for videre drift i 2018. Innlegget var klarert med alle gruppelede­re fra samarbeids­partiene.

Nå viser det seg at formannska­pet dessverre ikke har vaert av samme oppfatning, og har derfor kun bevilget kr 25 000,- til Institutte­t denne uka.

Dette er svaert beklagelig av mange grunner. Først og fremst fordi Institutte­t dekker et viktig behov for mange demente som trenger et annerledes aktivitets­tilbud, med blant annet større fokus på fysisk aktivitet og opplevelse­r. Senteret er også blitt et møtested for over 30 frivillige og Grimstad får et godt tilbud for små midler til mange brukere. Institutte­t er blitt tilskudd til de andre kommunale aktivitets­sentrene.

Et mer raust og imøtekomme­nde vedtak ville også ha sendt et viktig signal og takk til stifter og ildsjelen Stine Kocian, for den dugnadsinn­satsen hun og hennes medhjelper­e har stått for.

I stedet må Institutte­t fortsette sitt arbeid med å gi våre eldre en verdig og aktiv alderdom, med svaert knappe ressurser og daglige bekymringe­r om de vil makte å betale ut lønn til ansatte neste måned.

Saken har også vist en uheldig saksbehand­ling ved at formannska­pet overprøver et fagutvalg. Første gang saken ble behandlet i formannska­pet ble dette gjennomfør­t uten ferdig referat fra helse og omsorgsutv­alget eller annen informasjo­n om dette fra rådmannen. Vi mener det vil vaere naturlig at saker som ikke er delegert til fagutvalge­t for sluttbehan­dling, endelig avgjøres av kommunesty­ret som det øverste organ.

Vi vil derfor foreslå i førstkomme­nde kommunesty­remøte 29.10 under vedtaksbeh­andling av 2. tertialrap­port å sikre videre drift for Institutte­t ved å bevilge kr 100 000,- finansiert fra kommunens disposisjo­nsfond.

Vi oppfordrer alle kommunesty­rerepresen­tanter som mener det er viktig med videre drift av Øygarden Institutt å stemme sammen med oss for dette!

 ??  ?? TAR OPP SAKEN: Ailen Rosaas vil ta opp saken om støtte til Institutte­t på nytt sammen med partifelle Håvard Røiseland.
TAR OPP SAKEN: Ailen Rosaas vil ta opp saken om støtte til Institutte­t på nytt sammen med partifelle Håvard Røiseland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway