Grimstad Adressetidende

– KrF opptrer som om de vant valget

Tidligere kommunesty­remedlem Emil Schieldrop (H) undrer seg over at KrF kan opptre som om de vant valget.

- Emíl Schieldrop Grimstad

Lesernes mening: Hva nå KrF? Som tidligere politiker i Grimstad klarer jeg ikke sitte stille og se på det som skjer i KrF.

Jeg og mange andre spør med stor forundring hvordan det er mulig at KrF kan vaere så egenrådig når de under siste stortingsv­alg oppnådde bare 4.2 prosent?

Dette er litt over sperregren­sen, de opptrer som om de vant valget. Det ble et gedigent tap for KrF, og i den tid Knut Arild Hareide har vaert leder for KrF har partiet stadig, men sikkert gått ned. Hvis dette hadde vaert i det private naeringsli­v ville sjefen ha blitt sparket av sitt styre og fått en sluttlønn. Burde ikke da partileder Knut Arild Hareide den gang ha vaert så aerlig og sagt, dette resultat kan jeg ikke gå god for, jeg trekker meg.

Nei, dette skjedde ikke. KrF fikk mulighet til å vaere med i regjering, men valgte heller å stå utenfor, for så å gi støtte fra sak til sak. Nå opptrer de som om de skulle vaere det største partiet!

Svaert mange av oss kan ikke forstå at man nå ønsker å vrake vår statsminis­ter Erna Solberg. Hun gjør en formidabel jobb; er samlende, klok, viser varme og empati, hun er på høyde med store politikere i utlandet. Statsminis­teren har klart å få et godt samarbeid med FrP, Venstre og mange i KrF.

Jeg tenker på da FrP felte Willoch-regjeringe­n i 1986. Høyre har vaert eksemplari­sk, kunne senere ha sagt nei til samarbeid med FrP, men de gjorde som det står i Bibelen: «Sett dere ikke imot den som er ond, men enhver som slår deg med åpen hånd på ditt høyre kinn, ham skal du også vende det andre til». Her kunne Høyre ha vaert «djupt såra og vonbroten» som tidligere stortingsp­olitiker Kjell Bondevik fra KrF en gang uttrykte.

Her valgte Høyre å se fremover, se muligheten­e istedenfor problemene. Erna Solberg har strakt ut en hånd til KrF som jeg håper de nå tar imot.

Fortsetter KrF slik, blir det et splittet parti som dessverre vil brekke ryggen. Tviler på om de kommer seg opp igjen. Jeg håper KrF stemmer på borgerlig samarbeid, eller at de blir med i regjering den 2. november!

Det angår oss alle hvordan Norge skal styres fremover.

 ??  ?? INNLEGG: Emil Schieldrop kan ikke forstå at enkelte i KrF ønsker å vrake statsminis­ter Erna Solberg. Han mener KrF opptrer som om de vant stortingsv­alget ifjor.
INNLEGG: Emil Schieldrop kan ikke forstå at enkelte i KrF ønsker å vrake statsminis­ter Erna Solberg. Han mener KrF opptrer som om de vant stortingsv­alget ifjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway