Grimstad Adressetidende

71-åringen vil blåse liv i gamle hobbyer

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) synes politikk er givende. Men han skal takle det greit å gi seg, og heller bruke tiden på hobbyer og reising.

- AKTUELT NAVN Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Hvordan vil du oppsummere TV-aksjonen?

– En stor jobb for alle involverte. Og det varmer at så mange bidrar. Jeg er fornøyd.

– Og så var du på møte om nye E18 denne uka?

– Nye veier har en stor oppgave med veitrasé fra Grenland til Øygårdsdal­en. Mange ingeniører og konsulente­r er i sving, og nå er planprogra­mmet ute på høring. Jeg har forståelse for bøndenes innspill. I denne fasen er traseene som utredes veldig brede, og vi vet ikke hvor veien kommer. Det får vi nok vite over nyttår.

– Hva liker du å gjøre i helgene og på fritiden?

– Kona og jeg går ofte tur i Østerskoge­n. I tillegg er vi glade i kjøreturer i innlandet. Så har vi med niste og kaffe.

– Hva brenner du for?

– Jeg har vaert så lenge i politikken, at det må vaere å få landet store og viktige saker.

– Hva provoserer deg?

– Alt som har med urett å gjøre, og hvis noen tar snarveier.

– Favorittde­stinasjon?

– Norden er fint. Og Sveits er kjempeflot­t.

– Hvem ville du tatt med deg på en øde øy?

– Kona mi.

– Dine hobbyer?

– Jeg liker å lese aviser og bøker, spesielt krigshisto­rie. Jeg har god politisk lokalkunns­kap, det kommer til nytte av og til.

– Nå gir du deg snart som politiker? Blir det rart?

– Jeg er 71 år, og nå er det på tide. Det skal jeg takle greit. Jeg har noen hobbyer jeg kan

ta opp igjen, blant annet med fugl og et insekthote­ll jeg håper noen flytter inn i. Og så blir det tid til å reise mer gjennom året.

– Tror du det er mer mellom himmel og jord? I så fall hva?

– Når en sitter ute i naturen, kjenner på stillheten og ser på det som lever der, skulle en tro det er noen som har litt styring. – Det beste med Grimstad? – Det er kort vei til mye bra her. Byen har vokst på en måte og ting henger godt sammen.

– Favorittma­t?

– Vi spiser veldig variert. Det er mye frukt på bordet hver morgen. Også kan vi skeie ut med andre ting i helgene, som rødt og hvitt kjøtt eller noe fra havet. Reker og skalldyr er godt. Vi drikker mest vann. I helgene er det godt med litt vin og øl.

 ?? FOTO: MARTIN HAUGEN ?? E18: Per Svenningse­n synes politikk er spennende, men kjenner tiden snart er inne for å gi seg. Denne uka var han på interkommu­nalt møte om nye E18.
FOTO: MARTIN HAUGEN E18: Per Svenningse­n synes politikk er spennende, men kjenner tiden snart er inne for å gi seg. Denne uka var han på interkommu­nalt møte om nye E18.
 ??  ?? UTE: Svenningse­n er glad i å vaere ute. Her er han hjemme i Holvika.
UTE: Svenningse­n er glad i å vaere ute. Her er han hjemme i Holvika.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway