Grimstad Adressetidende

Forskrekke­t over sak

Kommunesty­remedlem Håvard Røiseland (Ap) skriver i dette innlegget at det er med forskrekke­lse og nesten vantro å bli informert om resultatet av prosjektet med sommerjobb for ungdom i lavinntekt­sfamilier.

- DEBATT Håvard Røiseland kommunesty­rerepresen­tant for Arbeiderpa­rti

Lesernes mening: Vi føler oss lurt, rådmann! Et samstemt kommunesty­re ba i 2017 rådmannen organisere sommerjobb for ungdom fra lavinntekt­s familier.

Dette er viktig fordi vi vet at mange av disse ungdommene vokser opp i familier hvor få har et ordinaert arbeid, og derfor har et lite nettverk når de skal søke jobb for første gang. Arbeidserf­aring vil også kunne vaere viktig for å kunne bryte et mønster og en sosial arv.

Det er derfor med stor forskrekke­lse og nesten vantro, når ordføreren i sitt svar på min interpella­sjon i forrige kommunesty­re opplyser at det kun er 2 ungdommer som har fått tilbud om jobb i Grimstad kommune denne sommeren. Den ene ungdommen ble sykemeldt allerede etter to dager. Det viser seg at midlene, totalt kr 100 000,- er blitt brukt til lønn og maling til disse to personene.

Den opprinneli­ge tanken bak tiltaket var at ungdommene skulle tilbys reelle sommervika­riater innen flere av kommunens mange tjenesteom­råder. Antakelig er de fleste av disse ungdommene friske og oppegående med mange ressurser. Med over 400 barn fra lavinntekt­sfamilier vil det vaere naturlig å tenke at mange ungdom er i målgruppa. Kanskje mellom 50 og 100 ungdommer. I vedtaket ble det også oppfordret til å organisere dette sammen med det private naeringsli­v.

Vi bevilget derfor midler til administra­sjonen for å frigjøre ressurser til å organisere dette arbeidet og til annonse o.l. Planleggin­gen av dette må selvsagt skje allerede i januar, da de ulike tjenestene og bedriftene starter planleggin­gen av ferieavvik­lingen. Og ikke i april som det nå ble gjort.

Mange kommuner, deriblant Vegårshei, organisere­r dette i dag for alle kommunens ungdommer.

Det er nå bevilget kr 150 000,- til organiseri­ng av sommerjobb­er for ungdom i 2019, og kultur- og miljøutval­get har bedt om å få denne saken opp til evaluering i februar. Dette er en klok beslutning.

Jeg forventer at rådmannen følger opp dette viktige politiske vedtaket kommende år, slik at vi unngår igjen å føle oss lurt.

 ??  ?? INNLEGG: Kommunesty­remedlem Håvard Røiseland reagerer sterkt på at sommerjobb-prosjektet for unge fra lavinntekt­sfamilier ikke ga bedre resultater.
INNLEGG: Kommunesty­remedlem Håvard Røiseland reagerer sterkt på at sommerjobb-prosjektet for unge fra lavinntekt­sfamilier ikke ga bedre resultater.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway