Grimstad Adressetidende

To ungdommer jobbet i totalt 10 uker i prosjektet

- KOMMUNEN SKULLE peer@gat.no

➤ tilby ungdommer fra lavinntekt­sfamilier sommerjobb. Resultatet ble at to ungdommer var i jobb i 10 uker.

Kommunesty­ret bevilget 200.000 kroner til utstyrssen­tral og for å etablere sommerjobb­er til ungdom i lavinntekt­sfamilier. I en evaluering som har vaert oppe i blant annet kultur- og miljøutval­get og innvandrer­rådet, skriver saksbehand­ler Karin Glomsaker på vegne av rådmannen:

«Arbeidet med å skaffe sommerjobb til ungdom i lavinntekt­sfamilier kom for sent i gang, og det var mer krevende å finne de aktuelle ungdommene i målgruppen enn det vi hadde forutsett. To ungdommer fra Jobbsentra­len fikk maleoppdra­g hos Bygg og eiendomstj­enesten, og det ble jobbet i totalt 10 uker. Midlene som ble avsatt til formålet ble så godt som brukt opp, når en inkluderer arbeidstøy og maling/utstyr. Erfaringen­e fra denne sommeren har vaert nyttige, og arbeidet for å finne aktuelle kandidater i målgruppen vil starte tidligere», heter det.

Den ene arbeidet to uker, og den andre åtte uker med diverse malearbeid.

«Både ungdommene og bygg/ eiendomstj­enesten var fornøyd med oppdraget, og de skal ha blitt mer motivert for å søke jobb etter dette. Lønn for ordinaert arbeid er høyere enn dagsatsene i Jobbsentra­len. Kostnadene med sommerjobb­ene var i underkant av 100.000 kr i lønn + maling, utstyr og arbeidstøy», heter det i rådmannens saksutredn­ing.

Ifølge statistikk­en fra BufDir er det 459 barn i Grimstad under 18 år (tall fra 2016) som lever i familier med vedvarende lav inntekt, men de ulike aldersgrup­pene er ikke spesifiser­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway