Grimstad Adressetidende

Serverte engelsk frokost

Fredag morgen kunne beboere og ansatte på Feviktun nyte pølser, bønner, egg, toast og bacon til frokost.

- FEVIKTUN Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Velkommen til frokost, sier Jorunn Eilertsen på Feviktun da hun ønsket beboere og ansatte velkommen til en engelsk frokostbuf­fé fredag morgen.

På buffeten var det mye godt, chilipølse­r, bacon, bønner i tomatsaus, toast og stekte egg.

På bordene ble det skjenket appelsinju­ice og kaffe til de som ville ha det. Flere fra Røde Kors stilte opp for å hjelpe til med serveringe­n.

– Men te har vi glemt, ler Eilertsen.

Rundt på bordene var det dekket på og pyntet med engelske flagg.

Engelsk beboer

Og for én beboer ble nok frokosten ekstra hyggelig.

– We have guests from England today, forteller Eilertsen til de som spiser.

For en engelskman­n flyttet inn på Feviktun torsdag kveld, og kunne nyte frokost fra hjemlandet sitt sammen med sønnen sin og vergen fredag morgen.

Men at det ble engelsk frokost dagen etter, det var egentlig veldig tilfeldig, forteller Eilertsen.

Fordi for en stund siden serverte kjøkkenet dansk frokost til beboerne, og det falt så i smak, at de ønsket å fortsette med å servere en vri på frokosten en gang i måneden. Så denne måneden ble det engelsk mat.

– Vi ønsker å gjøre noe spesielt i den vanlige hverdagen, noe ekstra. Nå har vi hatt dansk frokost, og det syns de var helt fantastisk. De snakket mye om det lenge etterpå. Så nå gjør vi dette en gang i måneden, sier Eilertsen.

Og det er tydelig at beboerne koser seg.

– Dette er fantastisk, helt utrolig, stråler Aud Jensen.

– Nå får vi et innblikk i hvordan de spiser i England. Jeg har ikke vaert der selv, så dette skal bli både morsomt og smakfullt, sier Aud Jensen. ➤

 ??  ?? FULLT: Det var fullt rundt frokostbor­dene på Feviktun fredag morgen. Til høyre, med gult bånd rundt halsen, står Jorunn Eilertsen, som ønsket velkommen til den engelske frokosten.
FULLT: Det var fullt rundt frokostbor­dene på Feviktun fredag morgen. Til høyre, med gult bånd rundt halsen, står Jorunn Eilertsen, som ønsket velkommen til den engelske frokosten.
 ??  ?? GLEDER SEG: Aud Jensen gleder seg til å smake på engelsk frokost. Hun får servert drikke av Ellen Haug fra Røde Kors. På alle bordene var det pyntet med engelske flagg.
GLEDER SEG: Aud Jensen gleder seg til å smake på engelsk frokost. Hun får servert drikke av Ellen Haug fra Røde Kors. På alle bordene var det pyntet med engelske flagg.
 ??  ?? MYE GODT: Det var mye godt å forsyne seg med på buffeten fredag. Fra venstre Lilly Bjørntvedt, Therese Thomassen og Solveig Tveit fra Røde Kors.
MYE GODT: Det var mye godt å forsyne seg med på buffeten fredag. Fra venstre Lilly Bjørntvedt, Therese Thomassen og Solveig Tveit fra Røde Kors.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway