Grimstad Adressetidende

Vil vise en ny side av seg

Irèn Matheussen har drevet med teater, revy og scene i en årrekke, men da mest med humor. Når hun i kveld og i morgen kveld holder sin første konsert, vil hun vise en ny side av seg selv.

- KONSERT Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– «Bak statikk og en blondegard­in» er en konsert som er litt nedpå, rett og slett. For en gangs skyld tenkte jeg at jeg skulle prøve å vaere litt seriøs. Vaere litt nedpå og komme med noe som betyr noe. Dette betyr i hvert fall veldig mye for meg, det jeg skal komme med.

Dette forteller Irèn Matheussen til Adressa. Vi treffer henne på Midnattsol kafé og grill der hun skal ha konsert både i kveld og i morgen kveld. Egentlig begynte hun i går kveld med den tredje konserten sin.

Etter å ha holdt på med revy, teater og cabaret i en årrekke ville hun nå vise en ny side av seg selv.

– Jeg har holdt på med teater og sang i over 30 år. Da har jeg erfart at det er veldig lett å ta på seg noen kostymer og si noe på spøk, men denne gangen hadde jeg lyst til å formidle noe ordentlig og dele en del historier mellom sangene. Kanskje slik at folk kan tenke litt og reflektere litt over livet, sier hun.

Vil gå bak fasaden

– Hva vil du fortelle da?

– Det ligger litt i tittelen. Vi vil gå bak den fine fasaden og se hvordan livet egentlig kan vaere. Det kan jo gå fra dur til moll, eller fra sommer til vinter. Det vil jeg snakke litt om, sier hun.

For å få dette til vil hun synge en god del forskjelli­ge sanger som handler om ulike sider av livet, både norske, svenske og engelske sanger. Hun vil også snakke en del mellom sangene.

Blir litt humor også

Og selv om hun denne gangen vil vise en ny side av seg selv, og det skal vaere litt mer seriøst enn det hun har drevet med til vanlig, vil hun likevel ikke legge all revytradis­jon av seg. Hun får nemlig besøk av et par gjester.

– Ja, vi må ha det litt moro mellom alt det seriøse også. Derfor kommer både Marie og Bjarne en tur innom, sier hun.

 ??  ?? KONSERT: Irèn Matheussen holder denne helga sin første konsert. Det gjør han blant annet sammen med trommisen John Trygve Bakke fra Telemark.
KONSERT: Irèn Matheussen holder denne helga sin første konsert. Det gjør han blant annet sammen med trommisen John Trygve Bakke fra Telemark.
 ??  ?? KOMMER OGSÅ: Den litt tørste Bjarne Olsen tar også turen innom Irèn Matheussen­s første ordentlige konsert.
KOMMER OGSÅ: Den litt tørste Bjarne Olsen tar også turen innom Irèn Matheussen­s første ordentlige konsert.
 ??  ?? KOMMER: Irèn Matheussen får besøk av denne damen også på konserten, Marie.
KOMMER: Irèn Matheussen får besøk av denne damen også på konserten, Marie.
 ??  ?? GLEDER SEG: Irèn Matheussen gleder seg, men gruer seg litt også.
GLEDER SEG: Irèn Matheussen gleder seg, men gruer seg litt også.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway