Grimstad Adressetidende

Nytt hinder for flomlyset

Kystverket kan stikke kjepper i hjulene for lysmastene på Levermyr. Det kraftige lyset kan nemlig blende fiskere og andre som ferdes på sjøen, mener de.

- IDRETTSANL­EGG Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Dette meldte NRK Sørlandet torsdag. Teknisk utvalg vedtok nylig at mastene kan settes opp, og kommunen har for lengst bestilt mastene, som ligger klare på et lager. Kystverket har imidlertid ikke blitt forelagt planene, og uttrykker nå bekymring for om mastene kan bli et problem for dem som ferdes på sjøen.

– Kan bli blendet

Ifølge regiondire­ktør i Kystverket sørøst Harald Andreassen kommer Kystverket nå på banen fordi de har fått en bekymrings­melding fra en av de lokale fiskerne.

TIl NRK uttaler han at han ser for seg at man kan bli blendet av det kraftige lyset om man befinner seg på sjøen utenfor Grimstad når Jerv spiller kveldskamp.

– Mastene er kraftige og høye, så noe lys vil komme utover mot sjøen og blende sjøfarerne, sier han til statskanal­en.

Dermed kan det bli enda en forsinkels­e for byggingen av flomlyset, som også har møtt motstand fra beboere i Levermyr-området. Hvis mastene ikke kommer på plass til seriestart i 2019, eller hvis hele byggingen stoppes, får det store konsekvens­er for Jerv.

Må flytte kamper uten lys

Daglig leder i Jerv Christophe­r Mac Connacher sier nemlig til NRK Sørlandet at fotballfor­bundet akter å tvinge klubber uten lys bort fra egne hjemmebane­r og over på reserveare­naer i 2019. Det vil for Jervs del si at kampene må spilles i Arendal eller Kristiansa­nd.

Tror saken løses greit

Mange av Jervs supportere har reagert med stor undring på Facebook, og mange påpeker at i byer som Molde, Kristiansu­nd og Ålesund er stadion med høye lysmaster plassert svaert naer sjøen.

Kommunesty­rerepresen­tant og nyvalgt listetopp Lene Langemyr (Frp) vil på sin side avdramatis­ere saken, og frykter ikke at Jerv må flytte kampene til en annen by neste år.

– Jeg kjenner Kystverket som løsningsor­ienterte, og blir det en utfordring vil de nok tilpasse seg, gjennom for eksempel avbøtende tiltak og avskjermni­ng. Lysmastene kommer nok likevel og hele byen kan følge Jerv, uttaler hun til Adressa. ➤

 ?? SKISSE: RAMBØLL ?? SJENANSE: De høye lysmastene på Levermyr blir synlige fra sjøen, og kan derfor plage fiskere og andre som ferdes der, ifølge Kystverket.
SKISSE: RAMBØLL SJENANSE: De høye lysmastene på Levermyr blir synlige fra sjøen, og kan derfor plage fiskere og andre som ferdes der, ifølge Kystverket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway