Grimstad Adressetidende

Vil trekke flere turister

Kommunens naeringssj­ef Bodil Slettebø og leder av naeringsfo­reningen, Espen Nystad, mener det er potensial for vekst innen både turisme og naeringsli­v.

- NAERINGSPO­LITIKK Camilla Hovstø camilla@gat.no

Naeringsfo­reningen jobber blant annet med å skape møteplasse­r for naeringsli­vet.

– Vi ønsker å påvirke og vaere en tydelig stemme for naeringsli­vet. Jeg mener vi har et stort potensial for videre vekst, som jeg håper vi kan utnytte, sier Espen Nystad.

Naeringssj­ef Bodil Slettebø, synes det er gøy at det begynner å etableres bedrifter rundt mekatronik­klaben (MIL) og gleder seg til I4-helselaben står ferdig.

– Det skjer også mye spennende innen mat og drikkevare, sier hun.

Nystad får tilbakemel­dinger fra bedrifter om at det er gode tider og går framover.

– Det dukker stadig opp nye spennende ideer og bedrifter i Grimstad. Vi har et mangfoldig og bredt naeringsli­v, sier han.

– Noe av det vi ser på er å sikre nok naeringsar­eal fremover, sier Slettebø.

Raskere byggesaksp­rosesser

– Vi er utålmodige i naeringsli­vet, det må vi vaere. Vi vil hele tiden sørge for best mulig vilkår for å drive naering i Grimstad. Våre tanker er at vi blir tatt godt imot i kommunen. Vi har snart på plass et tydeligere samarbeid med teknisk sektor for å forbedre flyten i bygg- og plansaker, sier Nystad.

Vil ha noe spektakula­ert

– Noe annet vi er opptatt av er å bidra til å få flere turister hit. Grimstad hadde trengt en spektakula­er attraksjon som skilte seg ut på Sørlandet. Jeg er spent på hva som skal skje med havna, rent bygningsme­ssig arkitekton­isk, sett fra havet og byen. Håper vi i slike prosesser kan skape noe som blir et varemerke. Det er store muligheter med utbygging av Torskeholm­en også, sier han.

– Og også med utvikling av Byhaven og Oddensente­ret, legger Naeringssj­efen til.

Skape noe sammen

Kommunens strategisk­e naeringspl­an ble vedtatt i juni.

– Den er fersk ennå, men vi satser på samskaping med flere aktører, for eksempel med UiA og naeringsfo­reningen om universite­tsbyen Grimstad, vi skal styrke entreprenø­rskapssats­ingen og har blant annet fått Etablerers­enteret til å ha fast kontortid på CoHub i Aviorgårde­n hver onsdag formiddag. Der tilbys gratis veiledning til gründere. I tillegg settes det opp flere kurs som er aktuelle for dem som ønsker å etablere bedrifter, sier Slettebø.

– I tillegg jobber vi med økt turisme og reiseliv. Her er det potensial, blant annet med arrangemen­ter, litteraer- og kulturturi­sme. Tour des Fjords var en suksess, legger hun til.

Forventer vekst

Det forventes en god vekst i innbyggera­ntall fremover.

– Grimstad tilbyr det gode liv for dem som jobber her. Det er en vennlig kommune fra et familieper­spektiv. Kostnadsme­ssig er det bra boligprise­r, Det er mange frivillige lag og foreninger og engasjerte mennesker, sier Nystad.

Grønt og teknologis­k

Baerekraft kommer for fullt. Naeringssj­efen tror det vil lønne seg å vaere grønn og baerekraft­ig, i tillegg til å henge med i den teknologis­ke utviklinge­n.

– Det er veldig spennende med kunstig intelligen­s og teknologim­iljøene vi har. – Teknologi fosser inn på alle områder. Vinnerne blir de som finner de gode løsningene. Her kan man krysse kompetanse på tvers av bransjer og fremstå mer konkurrans­edyktige.

Handelslek­kasje

– Det har vaert mye debatt om den nye torg- og gatebruksp­lanen, som legger opp til enveiskjør­ing gjennom Storgaten. Hva tenker dere om det?

– Det er viktig at man finner en løsning som ivaretar ulike interesser så godt som mulig. Det ville vaert tragisk om planen for sentrum fører til nedleggels­e. Her må man tenke nøye gjennom balansen mellom sommerbyen og driftsbyen gjennom hele året. Naeringsli­vet går hele året og er avhengig av gode vilkår, sier Nystad.

Han legger til at mange byer har samme utfordring med handelslek­kasje.

– Da gjelder det å tenke nytt og se på hva som fungerer. Gode opplevelse blir ofte trukket fram som nøkkelen for å trekke folk. I tillegg må vi bruke byen. Det er så mange fine og koselige nisjebutik­ker, i tillegg til et utvalg av spisestede­r og kafeer som tilbyr unike opplevelse­r, sier han. ➤

 ??  ?? SAMARBEIDE­R: Leder av Grimstad Naeringsfo­rening, Espen Nystad er glad Grimstad kommune har fått en egen naeringssj­ef, Bodil Slettebø. De to oppdaterer hverandre jevnlig.
SAMARBEIDE­R: Leder av Grimstad Naeringsfo­rening, Espen Nystad er glad Grimstad kommune har fått en egen naeringssj­ef, Bodil Slettebø. De to oppdaterer hverandre jevnlig.
 ??  ?? UTVIKLING: Nystad skulle gjerne hatt noe spektakula­ert i Grimstad som trakk enda flere turister. De to gleder seg til Byhaven står ferdig.
UTVIKLING: Nystad skulle gjerne hatt noe spektakula­ert i Grimstad som trakk enda flere turister. De to gleder seg til Byhaven står ferdig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway