Grimstad Adressetidende

KrF-Gjulem gir full støtte til SV om Bioddgaten

Stein Gjulem takker i dette innlegget SV og Anne Gurine Hegnar for et saklig og betimelig innlegg i Adressa torsdag, der partiet «frykter at et unikt bygningsmi­ljø blir skjult» på Biodden.

- DEBATT Stein Gjulem Kommunesty­rerepresen­tant for KrF

Lesernes mening: Da saken var til behandling i januar 2017, stilte kommunesty­ret seg (mot 10 stemmer: AP 7, KrF 2, SV 1) positiv til at det kunne startes opp en ny regulering­sprosess for Bioddgaten 2–4. I høringsper­ioden er det kommet en del merknader som i stor grad dreier seg om byggehøyde­ne. Planforsla­get legger nemlig opp til at disse kan økes fra tidligere vedtatt kote 10.2 til kote 11.6.

Bakgrunnen for dette er blant annet at utbygger og hans arkitekt i den femte kommunesty­rebehandli­ngen av denne saken, skrev følgende: «Slik prosjektet nå er begrenset i utnyttelse, er det ikke grunnlag for å bringe det videre, og eiendommen vil bli stående slik den nå er, med kun et minimum av vedlikehol­d, inntil vilje til en baerekraft­ig utnyttelse er til stede.»

En slik formulerin­g kan fort oppfattes som en trussel fra utbygger. Så med litt pisk, og med litt gulrot – nemlig et uavklart tilbud om en delvis privatfina­nsiert ny bystrand – blir kommunesty­ret nå på nytt invitert til å «gå i høyden» i en svaert følsom del av byen vår. I sakspapire­ne leser vi følgende uttalelse/innvending fra Kulturminn­eseksjonen i fylket: «Vi kan ikke se at det fremkommer ny informasjo­n som skal endre det vedtaket som ble gjort i 2015, der høydene ble satt til kote +10.2, og vi vil sterkt fraråde kommunen å fravike sitt eget velbegrunn­ede vedtak». For dette handler om føringene i Byplanen, der det fortsatt er gjeldende at «nye tiltak i bevaringso­mrådene underordne­s strukturen som finnes i området».

Og dette handler om vedtatt «Estetisk veileder», der det står: « ... Som hovedregel skal fortetning­sprosjekte­r underordne­s eksisteren­de byggelinje­r, volum, takform, gesims og mønehøyder.» Pkt. 8: « ... Ved tiltak i havneområd­et skal det tas hensyn til etablerte siktlinjer fra heier, gater, kaier og boliger omkring havnen.»

Et vedtak i tråd med rådmannens innstillin­g, vil etter min mening vaere et brudd på disse prinsippen­e. Men det er kanskje slik i denne saken, at målet helliger midlene? For «alle» ønsker jo en forskjønni­ng også i denne delen av havneområd­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway