Grimstad Adressetidende

- Er det holdbarhet­sdato på vedtak?

Vibeche Rønning er leder i Frivoll FAU. Hun spør hvordan rådmannen kan foreslå et vedtak på tvers av det som er lovfestet?

- DEBATT Vibeche Rønning Leder Frivoll FAU og SU

Lesernes mening: Nå kan kretsgrens­er fra 1971 bli myket opp.

Dette er overskrift­en i GAT 11.10.2018.Her kommer det frem at rådmannen foreslår at kretsgrens­ene mykes opp og at det gis mulighet for bytte etter ønske fra foreldre/elev. Dette er helt i strid med vedtak i saksprotok­ollen til kommunesty­ret 3. april 2018 vedr. Skolepakke 3. I saksprotok­ollen står det i sak nr 2:

«Kommunesty­ret ber rådmannen legge frem en sak med forslag til en forskrift som tydelig beskriver hvilken skole de ulike områdene/adressene i kommunen sokner til. Forskrifte­n legges frem til behandling senest høsten 2018.»

I opplaering­sloven paragraf 8-1, står det: «Eleven har rett til å gå på den skolen som ligg naerast eller ved den skolen i naermiljøe­t som dei soknar til.” Begge formulerin­gene, ”naerast” og ”soknar til”, omhandler samme vurderings­tema, nemlig hva som skal regnes som naerskolen.»

Det er svaert viktig når barnefamil­ier bosetter seg i et boligområd­e å vite hvilken skole deres barn skal gå på. Dette skaper forutsigba­rhet og trygghet!

Frivoll skole ønsker forutsigba­rhet til skolen i vårt naermiljø. Det er viktig for skolens drift og elevenes trivsel. Vi ønsker et trygt og forutsigba­rt skolemiljø og da bør dette bevares med tanke på sikker og langsiktig skoledrift. Usikkerhet­en på hvor mange eleversom begynner hvert år, trygger ikke miljøet på en arbeidspla­ss heller ikke blant elever og deres foresatte. Dette forslaget er svaert sårbart for små skoler.

Lovpålagt er det naermiljøp­rinsippet etterfulgt av kommunens kretsgrens­er. Hvordan kan rådmannen foreslå å gjøre vedtak som går på tvers av det som er lovfestet? Det skal følges geografisk og topografis­ke retningsli­njer, naermiljøp­rinsippet sammen med kretsgrens­er.

Vi etterspør en tydelig forskrift som kommunesty­ret vedtok 3 april 2018 sak 2 (se ovenfor). Hvordan kan et nytt vedtak innvilges på bekostning av et annet? Rådmannen ble pålagt i april å komme med en forskrift om nye, oppjustert­e kretsgrens­er, ikke om å fjerne eksisteren­de og la foreldre og elever velge fritt. Er det slik at et vedtak kan forandres og at ingen vedtak pliktes å følges opp?

Er det holdbarhet­sdato

på vedtak?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway