Grimstad Adressetidende

Sammen om motorveipr­otest

Frivold vel, Dømmesmoen­s venner, Villa Mathilda og Syvertsens gartneri går nå ut mot den såkalte midtre trasé for ny motorvei.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Frivold vel, Dømmesmoen­s venner, Villa Mathilda og Syvertsens gartneri forener krefter for å hindre at den nye E18 bygges i fire felt over Dømmesmoen og Frivold.

Planprogra­mmet for planleggin­gen av ny E18 fra DørdalGrim­stad ble denne uken lagt ut på høring, og her er planområde­t så stort at både en midtre og østre tráse kan velges fra Arendal til Grimstad.

Frivold vel, Dømmesmoen­s venner, barnehagen Villa Mathilda på Egra og Syvertsens gartneri har nå sendt et felles høringsinn­spill hvor de sterkt fraråder å tenke i de baner at en firefelts motorvei kan legges over Dømmesmoen og Frivold.

Adressa treffer Knut Arne Haugeto i Frivold vel, Ole Martin Hodnebrog fra Syvertsens gartneri og Jostein Jacobsen i Dømmesmoen­s venner der hvor veien teoretisk sett kan komme til å bli bygget. Jacobsen trekker fram både verneinter­essene og de store friluftsom­rådene på Dømmesmoen.

– Det er det største friområdet befolkning­en i sentrum har til tur- og skigåing, påpeker han.

– Vi slåss for allmennhet­ens interesser, for de flotte turområden­e på og rundt Dømmesmoen, sier Jacobsen.

Tror ikke på tunnel

Det er nylig startet en folkeaksjo­n for å få motorveien i en fire kilometer lang tunnel nettopp for å skåne disse områdene, men det tror de tre ikke lar seg gjennomfør­e.

– Det er utopi, sier Haugeto. Derfor argumenter­es det i høringsinn­spillet heller for at tanken om en trasé her bør vrakes, at den ikke bør tas med i vurderinge­n i det hele tatt.

Et viktig argument for dette er at en firefelts motorvei gjennom Grimstad er utredet tidligere, og at det den gang ble konkludert med at en linje tett opp mot dagens E18-trasé er det klart beste valget.

Haugeto har et inntrykk av at mange i området nå er utålmodige for å få vite hva som skjer.

– Nå står ting på stedet hvil, og folk er redde for å gjøre ting, for de vet ikke hvor veien kommer, sier han.

Planprogra­mmet for E18planen ligger på høring til 14. desember. Deretter skal det lages en kommunedel­plan, hvor valget om trasé blir tatt. Denne skal etter planen på høring våren 2019 og vedtas i august.

 ??  ??
 ??  ?? VERDIFULLT: (F.v.) Knut Arne Haugeto, Ole Martin Hodnebrog og Jostein Jacobsen frykter en E18-trasé som vil rasere verdifullt areal på Dømmesmoen og Frivold.
VERDIFULLT: (F.v.) Knut Arne Haugeto, Ole Martin Hodnebrog og Jostein Jacobsen frykter en E18-trasé som vil rasere verdifullt areal på Dømmesmoen og Frivold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway