Grimstad Adressetidende

Kunne ikke tro at hun vant

Lene Langemyr kunne ikke tro at hun vant nominasjon­en om å bli Frps neste ordførerka­ndidat. Da hun endelig skjønte det ble hun så glad at hun strakk hendene i vaeret.

- POLITIKK Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Tusen, tusen takk. Dette er en drøm som har gått i oppfyllels­e, og noe jeg har jobbet for i mange år.

Dette sa en tydelig rørt, begeistret, glad og lettet Lene Langemyr rett etter at resultatet av valget på Frps nominasjon­smøte torsdag kveld ble kjent.

Som Adressa har fortalt tidligere valgte nominasjon­skomiteen i lokallaget denne gangen å gjøre noe så utradisjon­elt som å sette tre kandidater på toppen av lista foran neste års kommuneval­g. De klarte rett og slett ikke å bestemme seg, og lot det bli opp til nominasjon­smøtet etter partiets årsmøte på torsdag kveld å avgjøre saken.

Valget sto mellom tre kandidater: Lene Langemyr, Øystein Møretrø og Erik-André Albrecht.

Før selve valget fikk de tre kandidaten­e holde hver sine valgtaler på inntil fire minutter, med mulighet for å få støtteerkl­aeringer fra partifelle­r hvis de ikke brukte alle de fire minuttene selv.

Langemyr fikk da støtte av Terje Stalleland, mens Øystein Møretrø fikk støtte av Tommy Christians­en. Det var ingen som støttet Albrecht.

Etter at valget var avgjort, og stemmene talt opp, viste det seg at Langemyr hadde fått et klart flertall. Hele 12 av de 19 stemmebere­ttigede valgte henne, mens fem ga sin støtte til Møretrø og to til Albrecht.

Etter at valget var avgjort skjønte ikke Langemyr selv med en gang at det faktisk var hun som hadde vunnet. Hun satt bare på stolen sin og kikket ut i løftet, før det gikk opp for henne. Da tok hun hendene til ansiktet, tydelig begeistret og ikke minst lettet. Deretter kom gleden i fullt monn.

Øystein Møretrø fikk så andreplass på lista, mens ErikAndré Albrecht fikk tredjeplas­s.

Dermed blir Langemyr partiets neste ordførerka­ndidat.

 ??  ?? BEGEISTRET: Lene Langemyr var tydelig lettet og overrasket da hun endelig skjønte at hun hadde vunnet førsteplas­sen på Frps nominasjon­smøte. Vel hjemme feiret hun med champagne.
BEGEISTRET: Lene Langemyr var tydelig lettet og overrasket da hun endelig skjønte at hun hadde vunnet førsteplas­sen på Frps nominasjon­smøte. Vel hjemme feiret hun med champagne.
 ??  ?? KANDIDATEN­E: Det var disse tre det sto mellom: Erik-André Albrecht, Lene Langemyr og Øystein Møretrø.
KANDIDATEN­E: Det var disse tre det sto mellom: Erik-André Albrecht, Lene Langemyr og Øystein Møretrø.
 ??  ?? SKJØNNER DET IKKE: Til å begynne med går det litt tid før Lene Langemyr skjønner at det faktisk er hun som har vunnet nominasjon­en.
SKJØNNER DET IKKE: Til å begynne med går det litt tid før Lene Langemyr skjønner at det faktisk er hun som har vunnet nominasjon­en.
 ??  ?? GRATULASJO­NER: Og til slutt er det tid for klemmer og gratulasjo­ner.
GRATULASJO­NER: Og til slutt er det tid for klemmer og gratulasjo­ner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway