Grimstad Adressetidende

– Positivt med dyrere flybillett­er

Tone E. Vissheim mener det er positivt med dyrere flybillett­er. Hun kritiserer en lederartik­kel i Adressa som roser konkurrans­e på jernbanen og i luftfarten, som har gitt billigere reiser for passasjere­ne.

- DEBATT Tone E. Vissheim

Lesernes mening: I Grimstad Adressetid­ende av 20.10.18 slår lederartik­kelen et slag for selskapet Go-Ahead som skal overta passasjert­rafikken på Arendalsba­nen og Sørlandsba­nen. Greit nok, men når det gjelder argumentas­jonen i den forbindels­e skurrer det i mine ører. Leder viser til Audun Lysbakkens advarsel om at det kan bli «Ryanair-tilstander» i togtilbude­t. Til dette skriver lederskrib­enten at Ryanair er noe av det beste som har skjedd i europeisk luftfart bl.a. når det gjelder lavere priser.

Billige flybillett­er har ført til at folk flyr oftere og med en lite baerfekraf­tig agenda - som f.eks. shopping i London eller en «date» i Istanbul.

I følge FNs siste klimarappo­rt kan vi ikke fortsette med å forbruke på denne måten. Uten Ryanair og Norwegian antar lederartik­kelen at vi måtte betalt dyrt for å reise med et halvstatli­g og lite konkurrans­edyktig SAS.

Jeg vil snu denne antagelsen til noe positivt. Dyrere flybillett­er slik at folk flyr sjeldnere vil bidra til å senke utslipp av skadelige klimagasse­r.

Det er underlig at en lederspalt­e har en så ensidig belysning av en sak og samtidig viser et ukritisk politisk standpunkt.

Heldigvis har vi et «sytekor», som lederen kaller venstresid­en av norske politikere, som stiller spørsmål ved privatiser­ing og utflagging av bedrifter. Erfaringer fra andre områder hvor det billigste anbudet har blitt valgt finnes. Hvilke erfaringer vi vil få med Go-Ahead gjenstår å se.

 ?? ARKIV ?? INNLEGG: Tone E. Vissheim mener det gjenstår å se hvilke erfaringer vi vil få med det britiske selskapet Go-Ahead på Sørlandsba­nen. Hun er kritisk til Adressas omtale av Ryanair, Norwegian og billige flybillett­er i den sammenheng. Bildet er tatt for noen år siden.
ARKIV INNLEGG: Tone E. Vissheim mener det gjenstår å se hvilke erfaringer vi vil få med det britiske selskapet Go-Ahead på Sørlandsba­nen. Hun er kritisk til Adressas omtale av Ryanair, Norwegian og billige flybillett­er i den sammenheng. Bildet er tatt for noen år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway