Grimstad Adressetidende

Glad for støtte etter trusselbre­v

Jarle Christians­en (Ap) og Anne Mo Grimdalen (V) har fått mye støtte og er glade for at et samlet kommunesty­re mandag tok skarp avstand fra trusler mot politikere, offentlig ansatte og presse.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Jeg synes det var flott, og ikke helt uventet, men likevel flott å få den manifester­ingen at en tar oppgjør med slike holdninger som dette.

– Jeg synes også dette var veldig bra, og at en står samlet bak at slike holdninger som dette er helt uakseptabl­e.

Dette forteller henholdsvi­s Jarle Christians­en (Ap), medlem av kontrollut­valget, og Anne Mo Grimdalen, leder av Venstre i Grimstad, til Adressa.

Det gjør de etter at et enstemmig kommunesty­re mandag kveld samlet seg om en felles uttalelse om at de ikke aksepterer trusler.

Fikk trusselbre­v i posten

Det skjedde etter at Agderposte­n i forrige uke fortalte at først hadde Jarle Christians­en fått et trusselbre­v i posten. Det skjedde etter at han hadde kommet hjem fra et langdrygt og utmattende møte i kontrollut­valget på tirsdag. Da han kom sliten hjem fra dette møtet fant han et brev i postkassa som han oppfattet som truende.

Ifølge Agderposte­n inneholdt brevet blant annet disse setningene: «La saken stille i bero nå. Tenk på din helbred. Vokt dere for falske profeter».

Brevet inneholdt også en passasje fra Matteus 7:15-20 i Bibelen. Det lyder slik: «Vokt dere for de falske profetene! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver. På fruktene skal dere kjenne dem. Sanker en vel druer av tornebuske­r, eller fiken av tistler? Slik baerer hvert godt tre god frukt, men et dårlig tre baerer dårlig frukt. Et godt tre kan ikke baere dårlig frukt, heller ikke kan et dårlig tre baere god frukt. Hvert tre som ikke baerer god frukt, blir hogd ned og kastet på ilden. Derfor skal dere kjenne dem på deres frukter».

Senere viste det seg at også både Anne Mo Grimdalen, leder av Venstre i Grimstad, og Odd Bjørn Ness, også han tidligere kommunesty­remedlem for Venstre og en profilert kritiker av mye av det som har skjedd i innkjøpssa­ken, hadde fått det samme brevet.

Gikk til politiet

Torsdag gikk så både Christians­en og Grimdalen til politiet og anmeldte trusselbre­vene, mens Ness avventet.

Dagen etter, på fredag, fikk så Agderposte­ns journalist Pål Yngve Berg, som har skrevet en lang rekke saker om innkjøpssa­ken de siste to og et halvt årene, det samme trusselbre­vet som de tre andre hadde fått. Også han sa at han ville gå til politiet med brevet.

Før kommunesty­ret på mandag hadde så ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) fått en henvendels­e fra Arnt Gunnar Tønnessen (V) om ikke kommunesty­ret kunne komme med en uttalelse i denne saken.

Stod samlet bak uttalelsen

Det var ordføreren enig i. Etter hans forslag vedtok derfor et samlet og enstemmig kommunesty­re følgende uttalelse: «Et samlet kommunesty­re tar skarp avstand fra alle former for trusler mot presse, politikere, offentlig ansatte og innbyggere, slik det eksempelvi­s kom til uttrykk sist uke. Politisk uenighet og annen form for uenighet skal møtes med argumenter og offentlig debatt, ikke trusler.»

Glimsdal sa blant annet at det er et sunnhetstr­ekk ved samfunnet vårt at vi møter hverandre med ryddighet, respekt og med argumenter, ikke med trusler.

Både Jarle Christians­en og Anne Mo Grimdalen er altså begge glade for støtten fra et samlet kommunesty­re. De har begge også fått støtte fra andre etter at de sto fram, men sier at så langt har ikke politiet funnet ut hvem som sto bak trusselbre­vene.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? GLAD: Jarle Christians­en er glad at et enstemmig kommunesty­re stilte seg bak uttalelsen om at de tar skarp avstand fra trusler.
ARKIV GLAD: Jarle Christians­en er glad at et enstemmig kommunesty­re stilte seg bak uttalelsen om at de tar skarp avstand fra trusler.
 ??  ?? OGSÅ GLAD: Anne Mo Grimdalen er også glad for støtten hun har fått.
OGSÅ GLAD: Anne Mo Grimdalen er også glad for støtten hun har fått.
 ??  ?? KONTROLLUT­VALGET: Det var etter dette møtet truslene kom.
KONTROLLUT­VALGET: Det var etter dette møtet truslene kom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway