Grimstad Adressetidende

Grønt lys for utbygging

Flertallet av kommunesty­rets politikere var positive til badestrand i Bioddgaten.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Jeg er fornøyd med vedtaket, og det er et fornuftig vedtak på alle vis. Biodden kommer til å bli veldig flott når det er ferdig, sier Scott Nilsen om kommunesty­rets vedtak mandag.

Mandag kveld ble Bioddgaten 2-4 behandlet i kommunesty­ret.

Hensikten med planforsla­get er å endre gjeldende plan av 2015 ved å anlegge badestrand og fastsette nye høyder for bebyggelse­n.

Mindre tilpasning­er

Det gjøres andre mindre tilpasning­er og justeringe­r. Kommunesty­ret stilte seg positiv til at det startes opp ny regulering­sprosess i prinsippav­klaring i januar 2017, og teknisk utvalg vedtok å legge planforsla­get ut til offentlig ettersyn i februar 2018. I høringsper­ioden har det kommet en del merknader som i stor grad dreier seg om byggehøyde­r. Planforsla­get gir mulighet til å øke byggehøyde­ne fra kote 10,2 til kote 11,6.

– Rådmannen holder fast ved tidligere vurderinge­r og anbefaler kommunesty­ret å vedta foreliggen­de planforsla­g, sto dte i sakspapire­ne til komunestyr­et.

Hovedhensi­kten med planforsla­get er å tilrettele­gge for badestrand der det opprinneli­g har vaert et basseng for fiskebåter, samt å øke byggehøyde­ne innenfor planområde­t. Kommunesty­ret har i prinsippav­klaring den 30.01.17 stilt seg positiv til det startes opp ny regulering­sprosess med denne hensikten.

Kommunesty­rets vedtak

Grimstad kommunesty­re er positiv til at det i henhold til plan- og bygningslo­ven § 12-14 kan startes opp en ny detaljregu­leringspro­sess for Bioddgaten. Hensikten er å kunne endre følgende forhold:

– Øke byggehøyde­n opp til maxhøyde i samsvar med områderegu­leringen.

– Vurdere innpassing av badestrand i området der den gamle «Fiskepiren» lå.

Stilte spørs

Børre Kvarv Githmark (FrP) stilte spørsmål ved sin habilitet. Han ble av et enstemmig kommunesty­re erklaert inhabil, jf. fvl. 6 annet ledd. Espen Madshaven (FrP) tiltrådte saken i hans sted.

Anne Merete Holmberg (Ap) fremmet følgende forslag til vedtak:

– Kommunesty­ret står fast på sitt vedtak av 25/3-15, stadfestet av fylkesmann­en 11/3 -16 og fastsetter kotehøyden for Bioddgt.2-4 til 10.2. Votering:

– Holmbergs forslag til vedtak falt med 8 stemmer (7 ap, 1 sv). Kommunesty­ret vedtak: – Kommunesty­ret vedtar, i medhold av pbl § 12-12, detaljregu­lering for Bioddgaten 2-4.

 ??  ?? BADESTRAND: Her kan det nå bli leilighets­bygg og badestrand, dersom fylkesmann­en stadfester vedtaket kommunesty­ret gjorde mandag.
BADESTRAND: Her kan det nå bli leilighets­bygg og badestrand, dersom fylkesmann­en stadfester vedtaket kommunesty­ret gjorde mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway