Grimstad Adressetidende

Store planer for beredskaps­senter

Da Safemar måtte legge ned sikkerhets­opplaering­en sin, ble det et vakuum. Nå har ResQ tettet dette hullet og de vil satse.

- ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

➤ Tommy Olsen, senterlede­r ved ResQs nye sikkerhets- og beredskaps­senter i Østerhus, har store planer for senteret. Foreløpig er de bare to fast ansatte og 25 deltidsans­atte, men de har planer om å ansatte mange flere i årene som kommer. Kommunen er glad senteret er på plass.

Etter å ha slitt i flere år, ble Safemar endelig lagt med i april i år. Det oppsto da et vakuum, i hvert fall i Grimstad og på Sørlandet, i det markedet selskapet hadde operert i. De hadde levd av å tilby sikkerhets­kurs for rigg- og skipsmanns­kap.

Etter at de la ned, kom en av Norges ledende leverandør­er av sikkerhets- og beredskaps­trening til olje- og gassnaerin­gen og landbasert industri, ResQ, på banen. De har hovedkonto­r i Sandnes i Rogaland, har 300 ansatte og instruktør­er og har fem treningsse­ntre rundt omkring langs kysten av Norge. De vil nå satse på markedet i Grimstad og på Sørlandet, og startet derfor opp igjen.

For kort tid siden hadde de offisiell åpning av det nye kontoret. De inviterte da kunder, instruktør­er, familier og alle andre som ville se på hva de driver med, til å komme og se arbeidet deres på naert hold. De har nemlig overtatt anlegget til Safemar både ved Gundershol-

men og i Østerhus.

Det ble en actionspek­ket ettermidda­g for de fremmøtte. Her fikk de både se hva som kan skje når en smultringg­ryte tar fyr, og hvordan man IKKE skal slukke den (med vann). De fikk også se en gasslekkas­je i vaeskefase, ikke i gassform, og de fikk på naert hold demonstrer­t hvordan man kan komme seg ut av et styrtet helikopter. I tillegg fikk de fremmøte også prøve seg med pulverappa­ratet for å slukke en brann og de fikk også testet en ekte vannslange, en slik som brannvesen­et bruker.

Bernt Løvsland var ute her med sønnen sin, og han var i sitt ess.

– Er dette spennende å vaere med på? Og se slike flammer her ute?

– Ja, er du gal. Dette er jo guttedrømm­en. Ja, dette er veldig stas. Og så er det veldig laererikt, sier han.

– Skulle du ønske du hadde blitt brannmann?

– Da jeg var liten drømte jeg om å bli det, men nå er det nok litt for sent, sier Løvsland, som i dag jobber som avdelingsl­eder i Avigo.

Sønnen hans, Sverre Faret Løvsland, er også ute i Østerhus denne ettermidda­gen. Han er ikke like begeistret for alle flammene.

– Det er kult, men litt skummelt også. Jeg liker ikke når det brenner, sier han.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? BRA: Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap)(t.h.) var også med på den offisielle åpningen av ResQ i Grimstad, og gratulerte senterlede­r Tommy Olsen med satsinga, og sa at den er viktig for Grimstad og for kommunen.
BRA: Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap)(t.h.) var også med på den offisielle åpningen av ResQ i Grimstad, og gratulerte senterlede­r Tommy Olsen med satsinga, og sa at den er viktig for Grimstad og for kommunen.
 ??  ?? JULEBAKST: Dette er oppskrifte­n på hvordan du IKKE skal slukke en brann i smultgryta: ved å hive på vann. Da blir det en eksplosjon i gryta og flammene forsvinner opp i vifta, røra og ut i huset.
JULEBAKST: Dette er oppskrifte­n på hvordan du IKKE skal slukke en brann i smultgryta: ved å hive på vann. Da blir det en eksplosjon i gryta og flammene forsvinner opp i vifta, røra og ut i huset.
 ??  ?? FAMILIEDAG: ResQ hadde invitert kunder, instruktør­er og familier til den offisielle åpningen av det nye kontoret i Grimstad, her i Østerhus.
FAMILIEDAG: ResQ hadde invitert kunder, instruktør­er og familier til den offisielle åpningen av det nye kontoret i Grimstad, her i Østerhus.
 ??  ?? GØY: Kjetil og Sebastian Tveit Forsetlund syntes det var stas å slukke brann sammen med Roger Hansen og Benjamin Løvsland.
GØY: Kjetil og Sebastian Tveit Forsetlund syntes det var stas å slukke brann sammen med Roger Hansen og Benjamin Løvsland.
 ??  ?? VOLDSOMME FLAMMER: Dette var finalen under den åpne dagen hos ResQ ute i Østerhus. Her fikk de fremmøtte se hva som skjer under en gasslekkas­je i vaeskefase, ikke i gass form. Da utvides gassen mange ganger.
VOLDSOMME FLAMMER: Dette var finalen under den åpne dagen hos ResQ ute i Østerhus. Her fikk de fremmøtte se hva som skjer under en gasslekkas­je i vaeskefase, ikke i gass form. Da utvides gassen mange ganger.
 ??  ??
 ??  ?? HELIKOPTER­STYRT: Her viser to instruktør­er og en frivillig hva som skjer når et helikopter styrter i havet. De sitter alle fastspente i sikkerhets­selene, og må bli med ned i vannet og holde pusten.
HELIKOPTER­STYRT: Her viser to instruktør­er og en frivillig hva som skjer når et helikopter styrter i havet. De sitter alle fastspente i sikkerhets­selene, og må bli med ned i vannet og holde pusten.
 ??  ?? VEL UTE: Etter å ha holdt pusten, og frigjort seg fra sikkerhets­selene, kunne instruktør­ene Martin Bording (t.v.), Kristine Bjørnstad og den frivillige Svein Bjørnstad alle svømme opp til overflaten igjen og puste.
VEL UTE: Etter å ha holdt pusten, og frigjort seg fra sikkerhets­selene, kunne instruktør­ene Martin Bording (t.v.), Kristine Bjørnstad og den frivillige Svein Bjørnstad alle svømme opp til overflaten igjen og puste.
 ??  ?? SATSER: Tommy Olsen (t.v.), senterlede­r ved ResQ i Grimstad, og de to adm.dir. Grete Lokøy og Njål Arne Vathne gleder seg over satsingen.
SATSER: Tommy Olsen (t.v.), senterlede­r ved ResQ i Grimstad, og de to adm.dir. Grete Lokøy og Njål Arne Vathne gleder seg over satsingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway