Grimstad Adressetidende

Kaller det en skandale

– Dette er et skandalepr­osjekt, sa Terje Stalleland (Frp) under orienterin­gen om Byhaven i kommunesty­ret mandag. Byhaven kan bli naermere 10 millioner kroner dyrere enn budsjetter­t.

- ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

Terje Stalleland (FrP) er ikke nådig i kritikken av Byhaven, blant annet med stadige utsettelse­r og høye regninger. Prosjektet kan koste ti millioner mer enn beregnet.

Rådmann Tone Marie Nybø Solheim orienterte kommunesty­ret om arbeidet med Byhaven mandag.

Blant annet er toalett/servicebyg­get blitt påklaget av naboer, og er derfor havnet på fylkesmann­ens bord. Der venter fire måneders behandling­stid. Det vil si at undervarme­n i Byhaven ikke kan kobles til i vinter, for alt må vaere stå ferdig først.

Grusganger fungerer dårlig

I tillegg har kommunen fått tilbakemel­dinger på at grusgangen­e fungerer dårlig, grusen renner nedover og at den ser uferdig ut.

– Vi har fått pris på stein der, det vil komme på 340.000 kroner pluss moms, orienterte rådmannen, og viste til at det nå gås gjennom kostandene.

– Vi er utrygge på om det blir et merforbruk. Det har vaert mange endringsme­ldinger. Vi varsler et merforbruk, uten at vi kan si noe om tallet, sier rådmannen, som også har fått melding om at det virker som at en av bryggene synker litt.

– Vi har konsulente­r som skal se på det, sier rådmannen.

Kontrollut­valget

– Dette er et skandalepr­osjekt. Det er stadige utsettelse­r på ferdigstil­lelse, løsninger som ikke er holdbare, som gruspartie­r som bare renner nedover bryggene. Der blir det en ekstra regning på 300.000 kroner. Så er det en løsning som ikke holder mål med bryggene, som holder på å synke. Der blir det også ekstra regning, sier Terje Stalleland (Frp), som tok ordet etter rådmannens orienterin­g.

– Fra før er det det at Oveland ikke hadde det billigste tilbudet. Jeg var kritisk da, kommunen fikk et annet tilbud som var én million kroner billigere. Jeg har fortsatt ikke fått et tilfredsst­illende svar på hvorfor det likevel ble Oveland. De svarte på mail at det var andre ting enn økonomi som gjorde at det var det foretrukne tilbudet. Men så er det kommet en rekke endringsme­ldinger på anbudet på 25 millioner kroner, så regningen blir på mange millioner mer. Det er snakk om ting som ikke er blitt prosjekter­t godt nok. Den jobben som kommunen og Oveland har prosjekter­t sammen, den har vaert dårlig, påpeker Stalleland.

Frykter regning på 35 mill.

Han tror regningen fra Oveland kan komme opp i 35 millioner kroner.

– Det er vedtatt en ramme for hele prosjektet, som er større enn Ovelands pris. Men den vil også sprekke, opplyste rådmannen. Men det er ikke første gang at jeg har vaert kritisk til prosjektet, det er mye som skurrer der, sier Stalleland. og viser til at datoen Byhaven skal stå ferdig stadig endrer seg.

– Sist gang var det midten av november, nå blir det midten av desember. Og det lille toalettbyg­get blir ikke ferdig før tidligst på forsommere­n, sier Stalleland.

Laere av feil

Han mener det må tas laerdom av denne prosessen.

– Vi må se på hva som har gått galt, vi må se på hva som har gått galt. Vi må laere av feilene våre. Vi skal jo til på torvet om ikke så lenge, vi må ikke gå på nye smeller.

– Det er uheldig når prosjektet sprekker, og jeg regner med det blir en gjennom gang. Men Byhaven blir ufattelig fin, sier Arnt Gunnar Tønnessen (V).

– Det er blitt mange endringsme­ldinger, og vi skal gå nøye gjennom det. Vi skal gå grundig gjennom hele prosjektet, forsikrer rådmannen.

 ??  ??
 ??  ?? SPREKK: Det kan mot en real sprekk for Byhaven. Terje Stalleland (Frp) ber kommunen ta laerdom av feilene som nå blir gjort.
SPREKK: Det kan mot en real sprekk for Byhaven. Terje Stalleland (Frp) ber kommunen ta laerdom av feilene som nå blir gjort.
 ??  ?? HODEBRY: Byhaven-prosjektet volder politikern­e økonomisk hodebry.
HODEBRY: Byhaven-prosjektet volder politikern­e økonomisk hodebry.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway