Grimstad Adressetidende

Frykter KrF kan velte E18

Det er ikke bare internt i KrF det er knyttet stor spenning til morgendage­ns landsmøte. Også Frp i Grimstad følger nøye med, og håper partiet ikke går mot venstre.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Den nyvalgte ordførerka­ndidaten Lene Langemyr fikk nemlig vedtatt en politisk uttalelse om KrF og de nye E18-planene på lokallaget­s årsmøte for kort tid siden.

Uttalelsen lyder slik: «KrF kan felle ny E-18. Grimstad FrP frykter at E18 utbygginge­n blir skrinlagt dersom Arbeiderpa­rtiet kommer i regjering!

Nye veier ble opprettet av tidligere samferdsel­sminister Ketil Solvik–Olsen for å bygge raskere, sikrere og rimeligere veier enn hva som var blitt gjort tidligere gjennom Statens vegvesen. Dette har gitt resultater og det bygges mer vei enn i noen tidligere regjeringe­r.

Arbeiderpa­rtiet har helt siden opprettels­en av Nye Veier profilert seg på at dette skal legges ned dersom det blir et regjerings­skifte. Dette vil ha store konsekvens­er for Aust-Agder generelt, men for Grimstad spesielt.

Grimstad Frp ser med bekymring på dette, og frykter at KrF kan velte hele utbygginge­n av E18 Arendal–Grimstad ved å sette inn Støre som statsminis­ter.»

– Litt vel drøyt?

Til tross for at de to andre resolusjon­ene som hun foreslo på årsmøtet ble enstemmig vedtatt, fikk hun ikke enstemmig støtte for denne uttalelsen. Hennes motkandida­t om ordførerve­rvet, Øystein Møretrø, var en av dem som ikke likte denne uttalelsen.

– Å stille KrF til ansvar for ny E18, det er vel litt drøyt? Jeg føler i hvert fall det blir vanskelig å gå inn for dette da jeg synes dette blir litt forenklet. Jeg kan derfor ikke støtte dette, sa han.

Da det kom til voteringen, ble forslaget til uttalelse vedtatt mot sju stemmer av de 19 stemmebere­ttigede.

– Et for tynt grunnlag

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) synes dette var tynne greier fra Frp-leiren.

– Dette er bare spekulasjo­ner, og noe de trekker altfor langt. Nå skal vi først ha landsmøtet vårt, så får vi se hva resultatet av det blir. Deretter har Nye Veier kommet så godt i gang med arbeidet sitt med å bygge veier at det nok ikke er så lett å si at en bare legger det ned. Her er det derfor å trekke altfor vidtgående konklusjon­er på et noe for tynt grunnlag, sier Glimsdal, som sier at han ser større utfordring­er med E18 enn et regjerings­skifte. ➤

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? REDDE: Frp frykter E18 kan ryke dersom KrF går i regjering med Ap.
REDDE: Frp frykter E18 kan ryke dersom KrF går i regjering med Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway