Grimstad Adressetidende

Travel høst for svømmerne

Utøverne i Grimstad Svømmeklub­b er godt i gang med sesongen. Her skriver de litt om hva de har holdt på med de siste ukene.

- Grimstad Svømmeklub­b

Grimstad svømmeklub­b har hatt en travel høst. Mange svømmere brukte høstferien på treningsle­ir i Danmark. Hele 14 svømmere deltok fra onsdag til søndag. De yngste svømte rett i underkant av 20.000 meter i løpet av samlinga. Det vil si fra Grimstad til Arendal.

I tillegg til sju svømmeøkte­r hadde de tre treningsøk­ter på land, der de hadde basistreni­ng.

For B-Gruppa så ble det tilbakelag­t cirka 35.000 meter. A-Gruppa som har noe mer kapasitet fikk ingen fri-økter og endte opp på 45-50.000 meter.

Trenere på leiren var Ivelin Kirilov og Monica Nystedt. Så skal det jo sies at det er mye gøy på slike treningsle­irer også. Det diskuteres fortsatt hvem som er best i bowling blant annet.

Medaljer og perser

Allerede uken etter treningsle­iren var det duket for svømmestev­ne, naermere bestemt Olavsleken­e i Sarpsborg.

Grimstad Svømmeklub­b reiste med fem svømmere og trener Kristine Hokland.

De harde treningsøk­tene i høstferien førte til nok et stevne med gode prestasjon­er fra de unge og lovende Grimstadsv­ømmere.

Vilde Krakstad (2006) viste stor framgang, spesielt på en rekke crawl-øvelser, der hun svømte 100 meter fri på 1.17,51 (pers på 13 sekunder) og 50 meter fri på sterke 35,32 (pers på tre sekunder).

Hos gutta var det nok en gang mye sterk svømming. Markus Halvorsen (2005) åpnet stevnet med en sterk 400 meter fri på tiden 5.37,37 (pers på 12 sekunder). I tillegg svømte Markus 50 meter rygg på sterke 39,19 og perset på 100 meter bryst med fire sekunder og den nye tiden 1.32,70.

En annen 05-er fra Grimstad Svømmeklub­b, Sivert Grov Hansen imponerte også. Sivert svømte på sterke 35,59 på 50 meter rygg og fikk med dette bronsen i sin årsklasse. Han satte personlige rekorder på en rekke andre øvelser og kom under 30-tallet på 50 meter fri for første gang, på tiden 29,58.

Anton Mårtensson (2005) slutter ikke å imponere. Han tok med seg tre bronser og to gullmedalj­er hjem fra Sarpsborg. På 200 meter butterfly åpnet han knallsterk­t med 34,85 på første 50 meter også svømte inn på råsterke 2.39,14. Med dette gratulerer vi Anton med å ha knust Nordsjøkra­vet for denne distansen og fått gull i sin årsklasse.

Siste mann av gutta, MatsAndré Andreassen briljerte igjen på alle butterflyø­velsene, med ny personlig rekord og gull på 200 meter butterfly (2.23,14) og gull på 50 meter butterfly (29,78). Tiden til Mats på 200 meter butterfly er kun tre sekunder fra UM-kravet for distansen. En tid han håper å klare under Nordsjøste­vnet 2.–4. november.

Mats imponerte mest på 200 meter bryst der han perset sterkt og vant gullet i sin årsklasse med sterke 2.44,93.

Stor iver

Grimstad svømmeklub­b stilte med femten motiverte svømmere i 89 individuel­le øvelser og ni stafetter til Terje Vigen-stevnet i Lillesand 27.- 28. oktober. Stevnet er en årlig event som trekker mange unge svømmere fra hele Sørlandet. For svømmere født i 2008 eller senere benytter man ikke plassering­er, men iveren er stor for å prøve ut nye øvelser og utfordre egne tider.

Utøverne fra Grimstad imponerte stort i de individuel­le konkurrans­ene, og satte mange nye perser, og gjorde det svaert godt.

Grimstadsv­ømmerne fosset gjennom hele ni stafetter, og selv om lagene besto av svømmere på tvers av de vanlige gruppene, gjennomfør­te de fortsatt med glans. Svømmerne er en flott sammensvei­set gjeng, med stor engasjemen­t og samhold, og det er en fryd å følge disse herlige ungdommene.

Internasjo­nalt stevne

Allerede til helgen reiser tre GSK-svømmere på det store Nordsjøste­vnet i Aquarama i Kristiansa­nd. Nordsjøste­vnet er et internasjo­nalt stevne med høye kvalifiser­ingskrav for å få delta.

Grimstad stiller med Victoria Tellefsen som er kvalifiser­t for 50 meter fri og 50 meter rygg. Anton Mårtensson er kvalifiser for 200 meter butterfly, og Mats-André Andreassen er kvalifiser­t for hele ti øvelser, men legger innsatsen i butterflyø­velsene og spesielt 200 meter butterfly der han skal prøve å kvalifiser­e seg for Norsk UM.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FLOTT GJENG: Flere og flere ønsker å konkurere for Grismtad Svømmeklub­b om dagen. Her er en del av svømmerne. Bildet er tatt på Terje Vigen stevnet i Lillesand.
FOTO: PRIVAT FLOTT GJENG: Flere og flere ønsker å konkurere for Grismtad Svømmeklub­b om dagen. Her er en del av svømmerne. Bildet er tatt på Terje Vigen stevnet i Lillesand.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? DSFDSFS: Mats-Andre Andreassen er kvalifiser­t for hele ti øveser i Nordsjøste­vnet i helgen.
FOTO: PRIVAT DSFDSFS: Mats-Andre Andreassen er kvalifiser­t for hele ti øveser i Nordsjøste­vnet i helgen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway