Grimstad Adressetidende

– Mer enn bare bompenger

Ordførerka­ndidat Lene Langemyr (FrP) skriver i dette innlegget at bilistene ikke skal betale for myke trafikante­rs interesser.

- Lene Langemyr (FrP) Ordførerka­ndidat

Lesernes mening: Fremskritt­spartiet er det eneste partiet som er imot bompenger, og har det programfes­tet. Det vil vi også alltid vaere. Grimstad FrP vedtok på sitt årsmøte den 25. oktober å skrote hele Areal- og transportp­lanen (ATP). Det er flere argumenter for det.

Planen legger bompengefi­nansiering til grunn for hele pakken. Det vil innebaere bompenger i Grimstad. Dette går FrP imot. Planen som bilistene skal betale for, vil ikke engang tilfalle bedre fremkommel­ighet for dem. Intensjone­n med planen er å subsidiere bussbillet­ter, snevre inn veier, stenge veier og lage bedre fremkommel­ighet for syklister. Ikke i tillegg til bilveien, men på bekostning av dem.

Dette er kun finansieri­ngsargumen­tasjoner. Det som ikke har kommet frem i debatten i denne planen er noe som er mye mer betenkelig. Nemlig at planen vil kneble og frata kommunen selvrådere­tten til å utvikle egen by. ATP legger til grunn enkelte knutepunkt og regulerer hvor det skal bygges og hva som skal bygges hvor. Planen er enda ikke vedtatt og allerede nå ser vi konturene av hvordan fremtiden kan bli, dersom ATP vedtas. Det er flere eksempler på dette, men for å skissere ett. Utbygger ønsker å bygge og sender en søknad. Avslaget som da blir gitt, er begrunnet i ATP. Argumentas­jonen er da at det gitte området som utbygger ønsker å utvikle, ikke er inne i planen. Det er uhørt. Planen er ikke engang vedtatt, og så skyver det offentlige den foran seg som en årsak for å nekte søkere å bygge.

Vedtas og gjennomfør­es ATP vil både Ågre, Linneheia og Bergemoen stå i fare for å stagnere. Hvorfor? Jo, fordi områdene er utenfor det som ligger inne i ATP. Fremskritt­spartiet mener at kommunen selv må kunne bestemme hvor fremtidig utvikling av byen skal skje. Fremskritt­spartiet mener at bilistene ikke skal betale for myke trafikante­rs interesser, dette kan finansiere­s på andre måter.

Grimstad er en by, som er et naturlig vekstsentr­um, så lenge det er en ja-holdning som gjør at utviklinge­n og byggingen kommer av seg selv, og at regulering­en ikke stopper opp.

Fremtiden skapes, den vedtas ikke. FrP sier nei til ATP.

 ??  ?? INNLEGG: Lene Langemyr (FrP) mener kommunen selv hvor fremtidig utvikling av byen skal skje. Grimstad FrP vil vrake areal- og transportp­lanen for regionen som legger opp til å se ting i sammenheng.
INNLEGG: Lene Langemyr (FrP) mener kommunen selv hvor fremtidig utvikling av byen skal skje. Grimstad FrP vil vrake areal- og transportp­lanen for regionen som legger opp til å se ting i sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway