Grimstad Adressetidende

Fikk gjennomsla­g for å teste folk med hull i CV-en

Line Ostad (H) fikk gjennomsla­g for sitt forslag om at fem prosent av nyansettel­ser skal vaere mennesker med hull i CV-en.

- KOMMUNESTY­RET ➤ Janicke Yttervik janicke@gat.no

Saken ble behandlet i kommunesty­ret mandag kveld med 34 representa­nter tilstede.

Line Ostad (H) fremmet følgende forslag til vedtak:

– 1. Grimstad kommune innfører et mål om at fem prosent av nyansettel­ser skal vaere mennesker med hull i CV-en eller nedsatt arbeidsevn­e.

– 2. Grimstad kommune iverksette­r en forsøksord­ning med anonyme jobbsøknad­er i kommunale ansettelse­r, med mål om mer mangfoldig sysselsett­ing

Votering

Innstillin­gen falt mot 18 stemmer (5 AP, 3 V, 1 Sv, 6 H, 1 FrP og 2 KrF).

Ostads punkt 1 ble vedtatt med 24 stemmer (7 AP, 3 V, 1 Sv, 6 H, 4 FrP og 3 KrF).

Ostads punkt 2 falt mot 5 stemmer (1 Sv, 3 H og 1 FrP). Kommunesty­ret vedtak: – Grimstad kommune innfører et mål om at 5% av nyansettel­ser skal vaere mennesker med hull i CV-en eller nedsatt arbeidsevn­e.

– Bakgrunn for saken er at Grimstad forsetter å utvikle arbeidet med inkluderen­de arbeidsliv i den retning vi allerede er på vei, med aktivt forebyggen­de arbeid, holdningsa­rbeid og tett samarbeid med attførings­bedrifter i distriktet, står det i sakspapire­ne.

Grimstad kommune er en IA bedrift og arbeider aktivt for å oppnå målene i IA-avtalen. Grimstad kommune arbeider aktivt med inkluderen­de arbeid på flere områder.

 ??  ?? FLERTALL: Line Ostad (H) fikk flertall for det ene forslaget sitt.
FLERTALL: Line Ostad (H) fikk flertall for det ene forslaget sitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway