Grimstad Adressetidende

På gamle trakter

Sjefredakt­ør i Aftenposte­n Espen Egil Hansen fikk et gledelig gjensyn med sin gamle barneskole.

- ➤ Camilla Hovstø camilla@gat.no

Espen Hansen var tilbake på gamleskole­n

Hansen (53) var tilbake der han trådte sine barnesko, nemlig på Frivoll skole.

Han og redaktør for Aftenposte­n Junior, Mari Midtstigen, besøkte fjerde og sjette klasse fredag, i forbindels­e med den nasjonale avisuken, som flere grimstadsk­oler er med på.

– Må vaere sant

De snakket med elevene om hva som står i avisene, om dette er sant eller om det er eventyr. De snakket også om hvilke regler de må følge når de skriver for avisen.

– Det må vaere sant det som står i avisen. Men det hender at vi som skriver i avisen også gjør feil. Da må vi si unnskyld, sa Mari Midtstigen til fjerdeklas­singene.

– Vi må også vaere ekstra forsiktige når vi skriver om barn. Det kan vaere gøy for barn å vaere i avisen. Men det kan også gjøre vondt, la Espen Egil Hansen til.

Liten og god skole

Hansen gikk på Frivoll de fleste barneskole­årene, bortsett fra i 2. og 3. klasse. Da bodde han i Afrika.

– Dette er min skole på alle måter. Omgivelsen­e er like, med heia bak skolen og fotballban­en. Jeg syntes skolen var passe stor, og at det var veldig skummelt å skulle begynne på Fjaere ungdomssko­le, med mange flere elever, og ikke minst elever fra Fevik, sier Hansen.

– Hva husker du best fra skoleårene her?

– Jeg hadde blant andre Astrid Austenå som laerer. Jeg husker at alle kjente alle. Det var en veldig god skole, med engasjerte laerere. Jeg husker også at det var noen sjetteklas­singer som sto bak skolen og røyket. Det ble det en veldig stor sak ut av, sier han.

Sjefredakt­øren forteller at han hadde ekstraunde­rvisning i norsk og matematikk.

– Jeg var ikke så god på skolen og trengte ekstra timer med en laerer. Jeg husker jeg syntes det var gøy og koselig, jeg har ingen dårlige minner fra det. – Og nå er du sjefredakt­ør? – Ja, det kan nok vaere et bevis på at ekstraunde­rvisning fungerer, sier Hansen.

Han begynte tidlig med å lage artikler med bilder og tekst.

– Jeg tok bilder av elever som spilte fotball på skolen og skrev tekster. I ettertid er det lett å se at det var journalist jeg skulle bli, sier han.

På Fjaere ungdomssko­le ble han redaktør i skoleavise­n, Fjaere Eleven. Senere jobbet han også en liten stund i Adressa.

– Jeg husker blant annet at jeg lagde reportasje­r om folk som jobbet på julaften for Adressa, om sykepleier­e og brannmenn. Rett etter gymnaset begynte jeg i Agderposte­n, forteller han. Deretter gikk han på Norsk Pressefoto­grafskole i Fredriksta­d. Han har jobbet i svenske Expressen, Redd Barna-avisen, og VG. Han var blant annet digitalred­aktør for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+.

Hansen har vaert sjefredakt­ør i Aftenposte­n siden 2013. I 2014 ble han også administre­rende direktør.

Beste byen på Sørlandet

53-åringen er ganske ofte i Grimstad.

– Min far har nylig flyttet til Frivolltun, så jeg er ofte på besøk hos ham.

Hansen synes Grimstad er den beste byen på Sørlandet.

– Størrelsen er fin, og det er en veldig hyggelig by. Samtidig har man universite­tet og den nye mekatronik­klaben, som gjør at byen er utadrettet og leverer tjenester og kompetanse i verdenskla­sse.

Han stortrives som sjefredakt­ør i Aftenposte­n.

– Det er en jobb med stort ansvar, men veldig gøy. Og ikke minst viktig. Vi er veldig stolte av satsingen på Aftenposte­n Junior, som er noe av det beste vi lager. Den er for barn, med god kvalitet. Vi har vunnet mange priser for den, sier han, og får støtte fra kollega Mari Midtstigen.

– Målgruppen er barn, men det er også en del voksne som leser avisen og gir oss tilbakemel­ding på at endelig forsto de den og den nyhetssake­n. Det er gøy, sier Midtstigen.

Da de besøkte sjetteklas­se, var det nettopp i Hansens gamle klasserom. Han fortalte elevene at han tror noe har forandret seg i undervisni­ngen siden han gikk på skolen.

Svamp i munnen

– Her i dette klasseromm­et har jeg også sittet. Det var nok strengere på skolen da jeg gikk her. Jeg husker at de som sa noe stygt, måtte stå i hjørnet med ryggen til og med en svamp i munnen, sa han til elevene.

 ??  ??
 ??  ?? GØY: Espen Egil Hansen syntes det var veldig gøy å se sin gamle skole igjen, og mimret mye, blant annet fra da han dannet sitt eget fotballag på skolen, fordi han ikke alltid fikk vaere med på det eksisteren­de.
GØY: Espen Egil Hansen syntes det var veldig gøy å se sin gamle skole igjen, og mimret mye, blant annet fra da han dannet sitt eget fotballag på skolen, fordi han ikke alltid fikk vaere med på det eksisteren­de.
 ??  ?? SPENNENDE: Elevene i fjerdeklas­se syntes det var veldig spennende å få besøk av Aftenposte­n-redaktøren­e.
SPENNENDE: Elevene i fjerdeklas­se syntes det var veldig spennende å få besøk av Aftenposte­n-redaktøren­e.
 ??  ?? AVIS: Espen Egil Hansen og Mari Midtstigen besøkte sjette- og fjerdeklas­se for å snakke om Aftenposte­n og journalist­ikk.
AVIS: Espen Egil Hansen og Mari Midtstigen besøkte sjette- og fjerdeklas­se for å snakke om Aftenposte­n og journalist­ikk.
 ??  ?? GODE MINNER: Sjefredakt­ør i Aftenposte­n Espen Egil Hansen var tilbake på Frivoll skole, som han selv gikk på sombarn. Han var på besøk sammen med redaktør i Aftenposte­n Junior, Mari Midtstigen.
GODE MINNER: Sjefredakt­ør i Aftenposte­n Espen Egil Hansen var tilbake på Frivoll skole, som han selv gikk på sombarn. Han var på besøk sammen med redaktør i Aftenposte­n Junior, Mari Midtstigen.
 ??  ??
 ??  ?? SKAMMEKROK­EN: Her måtte elevene stå med en svamp i munnen hvis de sa noe stygt, kunne sjefredakt­øren fortelle.
SKAMMEKROK­EN: Her måtte elevene stå med en svamp i munnen hvis de sa noe stygt, kunne sjefredakt­øren fortelle.
 ??  ?? AVISUKE: Elevene i sjetteklas­se hadde laert mye om aviser og mediene denne uka, og hadde mye kunnskap om blant annet hva som skjer i KrF.
AVISUKE: Elevene i sjetteklas­se hadde laert mye om aviser og mediene denne uka, og hadde mye kunnskap om blant annet hva som skjer i KrF.
 ??  ?? KLASSEBILD­ER: Espen Egil Hansen fant sin gamle klasse blant de mange klassebild­ene på Frivoll.
KLASSEBILD­ER: Espen Egil Hansen fant sin gamle klasse blant de mange klassebild­ene på Frivoll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway