Grimstad Adressetidende

Økonomisk motbakke

-

➤ «Utsiktene for 2019 er økonomisk krevende», skriver rådmann Tone Marie Nybø Solheim i budsjettfo­rslaget hun presentert­e for politikern­e og offentligh­eten torsdag. Forslag om å legge ned Fjaere ungdomssko­le og Tønnevoldj­ordet barnehage understrek­er poenget. Det samme gjør lavere pleiefakto­r på omsorgssen­trene.

➤ For de berørte – enten det er eldre beboere, ansatte, foreldre eller barn – er kuttforsla­gene dramatiske. Det skaper uro i befolkning­en og usikkerhet om kommunens tilbud. Samtidig har politikern­e (kommunesty­ret) vedtatt at de forventer at rådmannen gjennomfør­er et prosjekt med omstilling og innovasjon av alle driftsområ­der. Hensikten er å levere tjenester av høy kvalitet, effektivt og med reduserte kostnader, som det heter.

➤ Svaret fra rådmannen fikk de med budsjettfo­rslaget torsdag. Liker de det ikke, må de dekke inn kostnadene på andre områder. I et budsjett på over 1,7 milliarder kroner må det vaere mulig. Lar man vaere, blir den økonomiske landingen hardere på et senere tidspunkt.

➤ Den krevende utfordring­en for politikern­e er å balansere budsjettet som gjør økonomien baerekraft­ig, samtidig som man skåner kjernetjen­ester som skole, barnehage og omsorg.

 ??  ?? BUDSJETTFO­RSLAG: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim mener kommunen går inn i en motbakke nå, med forventnin­ger om å nå toppen og utsikt til nye muligheter.
BUDSJETTFO­RSLAG: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim mener kommunen går inn i en motbakke nå, med forventnin­ger om å nå toppen og utsikt til nye muligheter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway