Grimstad Adressetidende

– Jeg blir rørt hver eneste gang vi øver

Lene Helen Lagesen, som har regi på musikalen Aseem, er nervøs for at hun ikke er nervøs få dager før premieren.

- ➤ AKTUELT NAVN ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Hvordan er det å jobbe med denne lokal-skrevne musikalen?

– Det har vaert, og er så utrolig gøy og spennende. Samtidig har det vaert utfordrend­e på en god måte. Dette er en musikal, og det må vaere gode sangpresta­sjoner hele veien. Det har vaert fantastisk å jobbe med dette, og Trond (Vorhaug) har skrevet helt utrolig vakker musikk. Nå har vi kommet så langt at jeg blir rørt hver eneste gang vi øver. Det er et fantastisk budskap her, og så har vi det så utrolig gøy sammen.

– Hvordan har dere det en uke før det braker løs?

– Vi ligger veldig i forkant, og det er jeg glad for å kunne si. Jeg har drevet med dette i så mange år nå, at nå blir jeg nervøs fordi jeg ikke er nervøs. Men nervene kommer nok nå de naermeste dagene.

– Hvorfor bør Grimstadfo­lk få med seg denne musikalen?

– Tenk, vi har en lokal mann fra Homborsund som har skrevet en helt fantastisk musikal, og urpremiere­n er her i Grimstad. Han har vist et engasjemen­t for et veldig alvorlig tema, og dette bør folk få med seg. Før jeg sa ja til å ta regien ville jeg lese manus først, og det jeg så der var jo ting jeg kanskje har hørt om men ikke tenkt så mye over før. Manuset rørte meg, og det er stas å kunne vaere med å bidra på noe som kan gjøre en forskjell, og som kan gjøre folk mer bevisste.

– Hvordan er en perfekt helg for deg?

– Jeg har to fantastisk­e barnebarn som jeg gjerne vil vaere med hele tiden. Men utenom det er en deilig helg for meg å vaere ute i naturen, vaere sammen med gode venner og vaere kreativ. Ellers trives jeg godt med hverdagen også, og med jobben min.

– Favorittma­t og drikke?

– Ferskt kjøtt med løksaus, det har jeg veldig lyst på nå. Til drikke foretrekke­r jeg PepsiMax eller cola.

– Hva hører og ser du på?

– Jeg liker å følge med på dokumentar­er og Ancient aliens på History channel vekker veldig nysgjerrig­heten i meg.

– Hva leser du?

– Akkurat nå leser jeg boken «Kontrakten», en bok som er skrevet av en kollega av meg som har fire barn med autisme. Den er så fantastisk, og den trenger jeg for meg selv innimellom når livet ikke er helt greit. Ellers leser jeg alt mulig. – Hva provoserer deg?

– Når folk gir det de selv mener er gode, og velmenende råd, men som ikke vet hvilken historie den de prater med har. Vi har alle vår historie, og det er ikke alle råd som passer for en person som passer for andre.

– Drømmereis­emål?

– Akkurat nå drømmer jeg rett og slett om Zanzibar.

– Hva er det beste med Grimstad?

– Grimstad er en koselig by, der alt er naert. Uansett hvilken butikk man stikker innom, så får man en følelse av at man hører til, og det er veldig koselig. Jeg driver mye med teater, og Grimstad har også et fantastisk publikum.

– Hva mangler Grimstad?

– Jeg ønsker meg en mer levende by, der vi som bor i byen bruker den enda mer. Grimstad har så mye å by på kulturmess­ig, og det kryr av talenter her, de må vi se. Ellers ønsker jeg at det blir litt hyggeliger­e langs havna her.

 ??  ?? GLEDER SEG: Lene Helen Lagesen gleder seg til premieren på Aseem, som er førstkomme­nde torsdag.
GLEDER SEG: Lene Helen Lagesen gleder seg til premieren på Aseem, som er førstkomme­nde torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway