Grimstad Adressetidende

Et dagsverk for rent vann

På Dahlske jobbet elevene en dag for bygging av en brønn i Mosambik.

- YME-DAGEN Camilla Hovstø camilla@gat.no

På den tradisjone­lle OD-dagen valgte Dahlske i år å støtte organisasj­onen Yme, som jobber med blant annet brønnbyggi­ng og å sikre tilgang til rent vann i Mosambik og Somalia.

Fjorårets elevråd ble kontaktet av Yme, og fikk ordnet en avstemning for hele skolen om man ville støtte Operasjon Dagsverk, som det er lange tradisjone­r for på skolen, eller støtte stiftelsen Yme. Cirka 73 prosent stemte da for sistnevnte.

Yme eller skole

– Derfor jobber enten elevene med å støtte Yme i år, ellers så må man komme på skolen, sier Heidi Frivoll, avdelingsl­eder og kontaktper­son for elevrådet.

Elevrådsle­der Oda Marte Topland synes årets sak er en god sak å støtte.

– Vi hadde en demokratis­k prosess på skolen, og elevene valgte Yme, sier hun.

Dahlske har utnevnt en Ymekomité, og her sitter leder Nora Mork og Amalie Beisland.

– Det er kult at Dahlske er med å bygge en brønn med automatisk pumpe. Det gjør at resultaten­e av dagsverket blir veldig konkret, sier Mork.

Brønnen ligger i byen Vilankulo, i naerheten av en yrkesskole.

– På den måten får befolkning­en rent vann og kan bruke mer tid på utdanning, fremfor å reise langt for å hente vann. De får også opplaering om brønnen og hvordan vedlikehol­de den, sier Beisland.

Bra begge deler

De understrek­er at de ikke har noe imot hva årets Operasjon Dagsverk går til.

– Det virker som et bra prosjekt det også. Dette ble vedtatt før vi visste hva årets OD gikk til, sier elevrådsle­deren.

På Veslas Boutique i Storgaten jobber Sina Nor Grosvold til støtte for Yme.

– Det er veldig greit. Jeg jobber her litt til vanlig. Moren min driver butikken. Så jeg jobber litt på lørdager og etter skolen, sier hun.

Nor Grosvold synes det er hyggelig å betjene kunder og kunne hjelpe dem med å finne rett undertøy.

– Det er mange fornøyde kunder som er glade for at butikken er oppe igjen, etter at den var stengt en stund, sier hun.

Elisabeth Nor Grosvold, overtok butikken sammen med ektemannen Frank Grosvold, etter at Lise og Veslemøy Simmons ga seg.

på Interoptik jobbet Helene Rindli et dagsverk for en god sak. Hun jobber også hos optikeren til vanlig. – Jeg synes det er gøy at Dahlske selv valgte hva vi ville jobbe for, sier hun.

 ??  ?? VANN: I år samler Dahlske inn penger til Yme, på det som tradisjone­lt har vaert OD-dagen. Amalie Beisland, Oda Marte Topland, Nora Mork og Kenneth Folåsen skåler med rent vann.
VANN: I år samler Dahlske inn penger til Yme, på det som tradisjone­lt har vaert OD-dagen. Amalie Beisland, Oda Marte Topland, Nora Mork og Kenneth Folåsen skåler med rent vann.
 ??  ?? UNDERTØY: Sina Nor Grosvold er glad i å betjene kunder på Veslas Boutique. Hun er datter av Elisabets Nor Grosvold, som nå driver butikken.
UNDERTØY: Sina Nor Grosvold er glad i å betjene kunder på Veslas Boutique. Hun er datter av Elisabets Nor Grosvold, som nå driver butikken.
 ??  ?? OPTIKER: Helene Rindli jobbet på Interoptik for å samle inn til Yme.
OPTIKER: Helene Rindli jobbet på Interoptik for å samle inn til Yme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway