Grimstad Adressetidende

– Virker kortsiktig

Knut Mørland (KrF) visste ikke noe om nedleggels­e s forslaget før rådmannen la frem budsjettfo­rslaget torsdag.

- ➤ SKOLE ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Lederen av oppvekst-og utdannings utvalget snakket om forslaget om å legge ned Fjaere ungdomssko­le (FUS) like etter at han fikk høre det i kommunesty­resalen, da Utdannings forbundet holdt e tåpent møte om det de mener er en lite inkluderen­de budsjettpr­osess.

– Jeg er politiker for oppvekst, men er også politiker for hele kommunen og må vaere med på det lasset, sa Mørland, etter å ha forsikret at han ikke ante noe om nedleggels­e s forslaget på forhånd.

– Jeg vet at en skole på under 100 elever, det er en liten skole. Og alle de gode tidligere elevene på Fjaere ungdomssko­le som sier vi må ha spansk og flere fag, så er ikke det så lett i en liten skole. I en større skole er det lettere å få til, sa Mørland, som karakteris­erte forslaget om nedleggels­e slik:

– Det virker kortsiktig. Han henvendte seg også til pressebenk­en og sa at det ikke er grunn til å skrive at skolen blir nedlagt, for det er ikke vedtatt ennå.

Ber politikern­e tenke seg om

FUS-rektor Åge Krogelien var også til stede i salen.

– Jeg er stolt av arbeidspla­s-

sen og de som er her, og håper politikern­e tenker seg godt om. Det er kjempevans­kelig for rådmannen å lage et godt budsjett. Jeg står mellom barken og veden her, men får mye god støtte fra alle involverte. Vi skal jobbe godt fremover uansett hva som skjer, lovet Krogelien.

 ??  ?? IKKE AVGJORT: Knut Mørland (t.v.) minnet om at saken ikke er avgjort. Rektor på FUS Åge Krogelien ba politikern­e tenke seg godt om.
IKKE AVGJORT: Knut Mørland (t.v.) minnet om at saken ikke er avgjort. Rektor på FUS Åge Krogelien ba politikern­e tenke seg godt om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway