Grimstad Adressetidende

Får skryt for omsorgen

Eldre- og folkehelse­minister Åse Michaelsen (Frp) var begeistret på forhånd, men ble enda mer begeistret etterpå for den satsingen Feviktun gjør med sang og musikk.

- ➤ SAMFUNN ➤ Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

➤ Eldre- og folkehelse­minister Åse Michaelsen (Frp) er så begeistret for Feviktuns satsing på sang og musikk at hun kom for å se og høre tilbudet på naert hold. Hilde Johnsen (t.v), Anita Bjønnum og Anne Lyngroth får alle skryt for jobben.

– OK, dere, skal vi ta en sang til? Da tar vi «De naere ting». Vi tar den i Bb-dur, Magda.

Sang og musikk klinger i gangene på Feviktun mandag formiddag da eldre og folkehelse­minister Åse Michaelsen (Frp), stortingsr­epresentan­t Svein Harberg (H) og ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) kommer på besøk på Feviktun. Ministeren kjenner godt til arbeidet som gjøres ved bo- og omsorgssen­teret, så godt at senteret har blitt trukket saerskilt fram i regjeringe­ns eldrerefor­m «Leve hele livet» som et eksempel andre kommuner bør laere av.

Michaelsen har imidlertid hatt et ønske om å få komme og se senteret på naert hold, hva de gjør og hvordan de lykkes så godt med å få betydelig mindre bruk av tvang, uro og aggresjon blant beboerne. Alt etter at de satset på mer bruk av sang og musikk som en del av behandling­stilbudet i hverdagen.

Da Åse Michaelsen kom til Feviktun mandag ble hun først

møtt av en stor gjeng i en sofagruppe som hadde en hyggelig allsangstu­nd sammen. Her gikk det både i «La oss leve for hverandre», «De naere ting» og andre slagere som gjengen kunne godt. Her var både sanggleden og humøret stort, og det tok ikke lang tid før ministeren heiv seg meg i sangen. Hun ga også ut flere klemmer til flere av beboerne.

Etterpå fikk hun omvisning andre steder på senteret, og også der ble hun møtt av sang, gitarspill og en hyggelig atmosfaere. Nå vil hun bruke det hun har sett på Fevik i den nye nasjonale eldrerefor­men.

– Det jeg har sett her i dag er bare helt fantastisk. Her satt de og sang og trente, og det var kjempebra. Det var også en veldig positivite­t blant personalet, og det smitter over på beboerne. Nå vil jeg bruke det jeg har sett her i dag i det videre arbeidet med reformen, sa hun til Adressa etter besøket.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ??
FOTO: KJETIL KARLSEN
 ??  ?? TRIM: Det er ikke bare allsang det drives med på Feviktun. Når man har fokus på musikk er også bevegelse en naturlig del av det hele. Her er det trim på senteret, alt sammen ledsaget av musikk slik at treningen går lettere. Og Åse Michaelsen er med (i midten).
TRIM: Det er ikke bare allsang det drives med på Feviktun. Når man har fokus på musikk er også bevegelse en naturlig del av det hele. Her er det trim på senteret, alt sammen ledsaget av musikk slik at treningen går lettere. Og Åse Michaelsen er med (i midten).
 ??  ?? SKRYT: Feviktun med enhetslede­r Hilde Johnsen (t.v.), avdelingsl­eder Anita Bjønnum og fagutvikle­r Anne Lyngroth får skryt av ministeren.
SKRYT: Feviktun med enhetslede­r Hilde Johnsen (t.v.), avdelingsl­eder Anita Bjønnum og fagutvikle­r Anne Lyngroth får skryt av ministeren.
 ??  ?? KLEMMER: Åse Michaelsen er også opptatt av naerhet i eldreomsor­gen, og både ga og fikk klemmer, her fra Astrid Christians­en.
KLEMMER: Åse Michaelsen er også opptatt av naerhet i eldreomsor­gen, og både ga og fikk klemmer, her fra Astrid Christians­en.
 ??  ?? TOK SEG GOD TID: Åse Michaelsen tok seg god tid da hun først hadde kommet til Feviktun. Her prater hun med Gudrun Aanonsen.
TOK SEG GOD TID: Åse Michaelsen tok seg god tid da hun først hadde kommet til Feviktun. Her prater hun med Gudrun Aanonsen.
 ??  ?? HEIV SEG PÅ: Eldre- og folkehelse­minister Åse Michaelsen lot seg ikke be to ganger da hun kom til Feviktun i går. Hun heiv
HEIV SEG PÅ: Eldre- og folkehelse­minister Åse Michaelsen lot seg ikke be to ganger da hun kom til Feviktun i går. Hun heiv
 ??  ?? seg med i sangen sammen med Dag Sundby og Magda Irgens på mandolin.
seg med i sangen sammen med Dag Sundby og Magda Irgens på mandolin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway