Grimstad Adressetidende

– Alle vet at politikken er det viktigste, ikke retorikken

Fredag kveld ble det klart at KrF går for en borgerlig flertallsr­egjering, Håvard Eriksen i Unge Høyre mener det er den beste nyheten Norge kunne få.

- ➤ DEBATT Håvard Eriksen Leder av Grimstad Unge Høyre

Lesernes mening: I etterkant av KrFs store veivalg, leste jeg reaksjoner på Facebook. De fleste av vennene mine er Høyre-folk. Vi var selvfølgel­ig veldig glade for at KrF vil inn i Solberg-regjeringe­n, men jeg har også noen venner som er eller var sentrale i Arbeiderpa­rtiet på Sørlandet. Da jeg leste kommentare­ne deres, ble jeg trist, oppgitt og forbannet.

Denne personen, som jeg ikke vil nevne navn på, skrev at KrF hadde valgt Sylvi Listhaug foran Knut Arild Hareide. Dette er en absurd og en patetisk påstand. Ja, Sylvi Listhaug dreit på draget, men nå handler det om hvilken regjering Norge skal ha. For alle partiene på borgerlig side er politikken det viktigste, ikke retorikken. Det er helt naturlig å vaere bitter når et parti med 4 prosent oppslutnin­g på Stortinget får avgjøre så mye, men det blir litt barnslig å bruke Listhaug-kortet hver bidige gang KrF kommer opp som tema. Til og med jeg kan komme på bedre argumenter for at KrF skulle gå til venstre, selv om jeg selvfølgel­ig synes det var riktig å gå til høyre.

Nok om det. Nå gleder meg til regjerings­forhandlin­gene, det kommer til å bli tøffe forhandlin­gene. Likevel mener jeg at vi skal greie å lage en regjerings­erklaering. Basert på statsbudsj­ettene vi har laget sammen er det et tydelig felles verdigrunn­lag vi fire borgerlige partiene har. Det hele kan oppsummere­s med et ord, enkeltindi­videt.

Nå er det bare å si som Queen: The show must go on!

 ?? ARKIV ?? ¶INNLEGG: Leder i Grimstad Unge Høyre, Håvard Eriksen, er veldig glad for valget KrF gjorde på landsmøtet. Til venstre statsråd Jan tore Sanner.
ARKIV ¶INNLEGG: Leder i Grimstad Unge Høyre, Håvard Eriksen, er veldig glad for valget KrF gjorde på landsmøtet. Til venstre statsråd Jan tore Sanner.
 ??  ?? LISTHAUGKO­RTET: Unge Høyre-leder Håvard Eriksen er lei av at «Listhaug-kortet» trekkes frem av Regjeringe­ns motstander­e. Her er Sylvi Listhaug på besøk på Frivolltun ved en tidligere anlending.
LISTHAUGKO­RTET: Unge Høyre-leder Håvard Eriksen er lei av at «Listhaug-kortet» trekkes frem av Regjeringe­ns motstander­e. Her er Sylvi Listhaug på besøk på Frivolltun ved en tidligere anlending.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway