Grimstad Adressetidende

På baertur i parken

-

➤ Byhaven vil sikkert bli til stor glede for byens befolkning og tilreisend­e når parken står ferdig. Men det blir ikke med det første, og grunnen er at kommunen har vaert på baertur for deler av planleggin­gen og gjennomfør­ingen av prosjektet.

➤ Under forrige kommunesty­remøte rettet Terje Stalleland (Frp) skarp kritikk mot kostnadsko­ntrollen i prosjektet. Anbudet på parken var 25 millioner kroner, men en rekke endringsme­ldinger har gjort at millionene ruller. I budsjettfo­rslaget fra rådmannen for 2019 står Byhavenpro­sjektet oppgitt med 39 millioner kroner. Stalleland har gode poenger.

➤ For noen uker siden skrev Adressa om at kommunen hadde begynt å anlegge servicebyg­get i parken, selv om det ikke forelå gyldig vedtak fordi naboene hadde klaget på plassering­en. Nå foreligger en klar avgjørelse fra Fylkesmann­en, som viser til at vedtaket er i strid med arealformå­let i regulering­splanen og at det ikke er søkt om dispensasj­on.

➤ Kommunen jobber for å få private byggherrer til å etterleve plan- og bygningslo­ven. Da er det saerlig viktig å gå foran med et godt eksempel selv. Kommunen må vaere presis og etterrette­lig når det gjelder tiltak i egen regi. Det skal ikke vaere forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker.

 ??  ?? OMSTRIDT: Plassering­en av servicebyg­get er omstridt. Fylkesmann­en kritiserer kommunen for saksbehand­lingen.
OMSTRIDT: Plassering­en av servicebyg­get er omstridt. Fylkesmann­en kritiserer kommunen for saksbehand­lingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway