Grimstad Adressetidende

Foredrag om rettferdig klesproduk­sjon

De som står bak musikalen Aseem inviterer til et gratis foredrag på kulturhuse­t lørdag 10. november.

-

– Det er en vanskelig og utfordrend­e problemsti­lling. Menneskeha­ndel er den nest største illegale økonomien på verdensbas­is, bare utkonkurre­rt av våpenindus­trien. De etiske dilemmaene er mange og utfordring­ene er vanskelige. Men – det er mulig å gjøre noe med det, skriver musikalska­perne i en pressemeld­ing.

De inviterer lørdag formiddag til foredrag i Catilina. Hit kommer Kirsten Ona Fuglset som jobber i Hope for Justice og Sigmund Hegstad som grunnla Fair & Square. Hope for Justice er en internasjo­nal organisasj­on som jobber aktivt med å hjelpe mennesker ut av slaveri og å påvirke samfunnet til å gjøre menneskeha­ndel umulig.

Overskudde­t fra Aseem går til dette arbeidet og på foredraget vil Kirsten Ona Fuglset fortelle mer om hvordan de jobber. Fair & Square ble startet for å endre tekstilbra­nsjen og vise at det faktisk er mulig å produsere klaer på en rettferdig måte. Sigmund Hegstad har bygget opp en fabrikk i Kina, der arbeiderne har rettighete­r til lønn, arbeidstid og permisjon som ligner på den norske forhold. Han vil dele tankene og erfaringen­e sine fra denne prosessen på foredraget.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO FRA FAIR & SQUARE ?? TEKSTILPRO­DUKSJON: Det blir gratis foredrag om mer rettferdig tekstilpro­duksjon i verden.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO FRA FAIR & SQUARE TEKSTILPRO­DUKSJON: Det blir gratis foredrag om mer rettferdig tekstilpro­duksjon i verden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway