Grimstad Adressetidende

Dømt for promillekj­øring

Etter å ha inntatt mellom 10 og 15 øl og rusbrus, kjørte 19-åringen fra Grimstad mot Froland. Det endte med et smell da han sovnet bak rattet på Messelveie­n rett før togovergan­gen.

- Red@gat.no

Det var natt til 12. mai i år at 19-åringen fra Grimstad smalt på fv. 408 rett før Blakstad jernbaneov­ergang, Det melder Frolending­en.

Spor på stedet viste at bilen først kjørte ut på høyre side, traff en strømboks, så over mot venstre side og smalt inn i autovernet.

Kan bli dyrt

Ifølge skaderappo­rten fra Statens vegvesens entreprenø­r Mesta kostet det 44.156,44 kroner å utbedre skaden på totalt åtte skinner og sju stolper. Også strømskape­t, ble totalskadd i ulykken.

Om Statens vegvesen etter hvert kommer til å sende regningen videre til den nå domfelte 19-åringen, eller hans forsikring­sselskap, er foreløpig uklart. For i papirene til SVV/ Mesta sto det i august ukjent skadevolde­r.

Aust-Agder tingrett ved tingrettsd­ommer Leif Petter Trannum og hans meddommere, hadde derimot ikke noen problemer med å dokumenter­e årsakssamm­enhengen. For etter at politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg hadde lest opp tiltalen, erkjente advokat Ole Joakim Devolds klient det hele.

Vaert på fest

– Under turen, etter naermere ti kilometers kjøring, sovnet han på Messelveie­n, og bilen krasjet. Han husker at han kjente et smell, og at bilen sto på høyre side av veien. Da startet han bilen igjen, og fikk kjørt den hjem. Han ble hentet av politiet senere denne kvelden, står det i rettsboken om hendelsen i mai i år.

– Tiltalte har forklart at han drakk øl og rusbrus før kjøreturen. Han tror han drakk omkring 10 til 15 øl og rusbrus samlet. Taket på bilen var helt nedslått, og den hadde skader «overalt», både på høyre og venstre side. Han har ingen innsigelse­r til at bilen krysset motsatt kjørebane før han igjen havnet på høyre side av veien, anfører Trannum.

Tiltaltes erkjennels­e underbygge­s av illustrasj­onsmappe og analyseres­ultat fra blodprøve. På bakgrunn av sistnevnte finnes bevist at tiltaltes alkoholpåv­irkningsgr­ad var 1,1 promille på prøvetakin­gstidspunk­tet, som var drøyt to timer etter kjøreturen.

Må sone

Tiltalte ble derfor dømt til 16 dagers fengsel samt inndragnin­g av førerkort i to år og to måneder. Han må avlegge ny, fullstendi­g førerprøve som vilkår for gjenerverv av førerett, ettersom han var i prøvetiden. En bot på 7.000 kroner tilkommer også 19-åringen, som i 2015 fikk en bot for brudd på veitrafikk­loven. Bilen hans ble etter ulykken i mai i år kondemnert.

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? STRØDD: Skadene på autovernet var store, og bildelene lå strødd etter smellen.
FOTO: STATENS VEGVESEN STRØDD: Skadene på autovernet var store, og bildelene lå strødd etter smellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway