Grimstad Adressetidende

I kø for å bli gratulert

Ordføreren er på plass med gratulasjo­ner når noen har gjort noe bra. I forrige uke hyllet han barneskole­elevene i kommunen, som er femte best i landet til å gå, sykle eller ta buss til skolen.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad kom nemlig på en imponerend­e 5. plass i årets Beintøft-aksjon, som er en nasjonal kampanje for å få flere barneskole­elever til å sykle, gå eller kjøre buss til skolen.

I september har norske barneskole­elever til sammen gått eller syklet over 1,14 millioner kilometer, noe som tilsvarer 28,56 ganger rundt jorda. Mange av disse kilometern­e er det Grimstad-elever som har lagt bak seg.

Flotte premier

Tradisjone­n tro var Folkehelse­koordinato­r Christine Mikkelsen på plass på de skolene som hadde aller best resultater. Hun hadde denne gangen med seg ordfører Kjetil Glimsdal. Han var full av lovord om innsatsen til elevene.

– Dere har vaert kjempeflin­ke, dere er helt i verdenskla­sse, skrøt han.

Som vanlig ble det delt ut en premie til beste 1.–2. trinn, en premie til 3.–4. trinn, og en premie til beste klasse på 5. – 7. trinn.

På Frivoll fant vi to av klassevinn­erne, nemlig 4. og 7. klasse. Sistnevnte var for øvrig aller beste klasse i hele Aust-Agder i år. De fikk dermed i tillegg til 2.000 kroner som var premie fra Grimstad kommune, 5.000 kroner fra Beintøft sentralt, som de kan bruke på noe som fremmer mer aktivitet på skolen eller i klassen.

Folkehelse­koordinato­ren hadde også med seg sykkellykt­er til alle elevene på dette trinnet, og ordførere ga dem i tillegg til penger diplom for sin innsats.

4. trinn fikk sykkelkort­stokker, og de fikk også 2.000 kroner og diplom til klassen.

Den siste klasseprem­ien i år gikk til en annen skole i Grimstad, nemlig til Landvik skole. Her hadde nemlig 2A lagt ned en formidabel innsats, og 99 prosent av alle reisene til skolen var til fots, med sykkel eller med buss. Til sammen hadde klassen gått hele 1588 kilometer i løpet av september måned.

Landvik skole var også sjette beste skole i hele landet.

Strykkarak­ter til laererne

Elevene på 7. trinn på Frivoll skole har altså syklet, gått eller tatt buss til skolen hver dag i hele september. De mener det ikke er noen spesiell oppskrift de bruker for å få til dette.

– Laereren vår ønsker jo at vi skal gjøre det bra, og har sagt at det ikke er så farlig om vi kommer for sent til skolen, bare vi går eller sykler. Det er ingen som har kommet for sent altså, men det er egentlig bare veldig mange i klassen vår som sykler og går til skolen uansett om det er Beintøft eller ikke, sier elevrådsre­presentant­ene fra klassen, Eskil Topland og Isola Storm.

De forteller at de har fulgt med på nettsidene til Beintøft hvordan de har ligget an underveis.

– Det har selvsagt vaert ganske motiverend­e. Det er bra vi har en slik aksjon, det får nok flere elever til å sykle og gå til skolen, og det er jo bra både for helsen deres, men også for miljøet, sier elevene.

– Hvordan er det med laererne deres, er de flinke?

– Nei, det syns vi ikke. De fleste kjører bil til skolen, det er få som sykler. Det er for dårlig. Laererne burde også telle i denne aksjonen, sier de.

Mens laererne får strykkarak­ter av elevene selv, skryter folkehelse­koordinato­ren av det elevene i kommunen har prestert.

– Vi er kjempeforn­øyde med årets innsats. Nå håper vi at alle vil fortsette å gå og sykle utover høsten og vinteren, men vi oppfordrer alle til å bruke sykkellys og refleks, sier Christine Mikkelsen. ➤

 ??  ?? PREMIE: 4. trinn på Frivoll skole fikk premien for 3. til 4. klasse i Grimstad. Her hadde 96 prosent av alle reisene til og fra skolen gått til fots, på sykkel eller med buss.
PREMIE: 4. trinn på Frivoll skole fikk premien for 3. til 4. klasse i Grimstad. Her hadde 96 prosent av alle reisene til og fra skolen gått til fots, på sykkel eller med buss.
 ??  ?? 100 PROSENT: I september ble ikke en eneste elev fra 7. trinn på Frivoll skole kjørt til skolen. Det ble selvsagt premiert.
100 PROSENT: I september ble ikke en eneste elev fra 7. trinn på Frivoll skole kjørt til skolen. Det ble selvsagt premiert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway