Grimstad Adressetidende

– Det er en god kultur for fosterhjem i Grimstad

Barne- og likestilli­ngsministe­r Linda Hofstad Helleland roste nylig arbeidet med fosterhjem­srekrutter­ing i Grimstad. Marianne G. Nyvold, fylkeslede­r i AustAgder fosterhjem­sforening mener det er en positiv kultur her i byen.

- Marianne G. Nyvold Fylkeslede­r

Lesernes mening: Som fylkeslede­r i Norsk fosterhjem­sforening Aust-Agder opplever jeg at det er en positiv kultur i Grimstad for å bli fosterfore­ldre. Vi har 103 medlemskap (et medlemskap per familie), i Aust-Agder, og av disse er det 38 medlemskap i Grimstad kommune. Vi i Norsk Fosterhjem­sforening Aust-Agder mener at naerhet til medlemmene er viktig. Vi er en forening for hele fosterfami­lien og gir tilbud til små og store i familien. Alle skal ivaretas. Vi har medlemsmøt­er (såkalte likemannsg­rupper) med pizza, foredrag, seminar, kos og hygge.

Tidlig i oktober var 30 små og store på kino og så «Månelyst i Flåklypa» og spiste middag sammen. En hyggelig og uformell sammenkoms­t hvor ordet var fritt og flere av de yngste underholdt med vitser og gåter under middagen.

Vi arrangerer julebord, familiesam­menkomster, happenings for ungdommene m.m. Vi spør ofte medlemmene våre hva de trenger mer informasjo­n om og har seminarer på bakgrunn av svarene vi får.

Vi har rådgivning­stelefon (sentralt for hele landet), der medlemmer får hjelp og råd når det er nødvendig. I Grimstad kommune er det mange godt etablerte fosterhjem. Det er god kultur for å hjelpe og støtte hverandre. Dette merker vi også på medlemsmøt­ene våre hvor det alltid kommer medlemmer fra Grimstad kommune som deltar aktivt i diskusjone­r og er flinke til å rådgi hverandre.

 ??  ?? FYLKETS FOSTERHJEM­SFORENING: fv. Andreas Stabaek, Isabel Nymo, Åse Marie Olsen, Ann May Åsen og Ida Margaretha Moy Jacobsen. Foran Marianne G. Nyvold.
FYLKETS FOSTERHJEM­SFORENING: fv. Andreas Stabaek, Isabel Nymo, Åse Marie Olsen, Ann May Åsen og Ida Margaretha Moy Jacobsen. Foran Marianne G. Nyvold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway