Grimstad Adressetidende

– Det er det største jeg h

Åse Mortensen, daglig leder i Arendal og Grimstad rideklubb (AGR), fikk den gjeve ildsjelpri­sen på Idrettsgal­la Sør lørdag.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

– Dette er veldig gøy. AGRgjengen er sterkt represente­rt her i dag. Jeg drev med sprangridn­ing tidligere og ble Sørlandsme­ster en gang på 90-tallet, ellers har jeg aldri vunnet noe. Dette er det største jeg har vunnet i hele mitt liv, sa Åse Mortensen og jublet høyt da hun fikk årets ildsjelpri­s i Aust-Agder på Idrettsgal­la Sør lørdag.

16.000 stemmer

Administre­rende direktør og sjefredakt­ør i Agderposte­n Øyvind Klausen presentert­e vinneren i fylket og fortalte blant annet at over 16.000 stemmer var avgitt da ildsjelene skulle stemmes fram.

Mortensen sa videre i sin tale at hun heier på hestesport­en og at det er svaert mange ildsjeler i rideklubbe­n.

– Det er tilfeldig at jeg står her i dag, for jeg tror vi «topper hele driten» når det kommer til ildsjeler i AGR. Jeg har ofte tenkt når ildsjeler som Nils Ivar Gundersen, Robert Ruud og Peter Flam har kommet og sluttet, at hvordan skal det gå nå? Men det som er så flott med ildsjeler er at de kommer og går. Vi er mange som har lagt ned enormt mange dugnadstim­er i klubben, sa Mortensen i sin tale.

Takket familie og venner

Hun takket gjengen i AGR som nominerte henne.

– Jeg har syntes det har vaert litt kleint å vaere nominert. Noen av dere har kanskje lest i Agderposte­n at jeg droppet ut av skolen. Men idretten har laert meg mye, og gått på veldig mange kurs der. Jeg vil takke Pål Flam. Du ble nominert til årets forbilde og du er vårt forbilde, Flam. Jeg vil takke kolleger Gitte, Kjersti og ikke minst familien min, Robert, Hanna og Markus. For når du er en ildsjel, forsaker du en god del, blant annet tacofredag­er og sånt, sa hun videre.

Ydmyk og rørt

Åse Mortensen var en av fem nominerte kandidater til å vinne ildsjelpri­sen under året Idrettsgal­la Sør, i Sør Amfi i Arendal lørdag kveld.

– Det var veldig uventet. Jeg bruker å nominere andre, men at jeg selv skulle bli nominert var veldig overrasken­de. Men selvsagt var dette kjempegøy, og jeg ble vanvittig glad. Det er mange flinke folk som er nominert her, så jeg er ydmyk og rørt over dette, sa hun til Adressa da hun ble nominert.

AGR i over 30 år

Dette skriver Agderposte­n om Åse Mortensen: «46-åringen med det store hjertet for både hester, ryttere og alt rundt hestesport­en er nominert til denne prisen for første gang. Mortensen er lønnet av klubben, men nomineres for den enorme frivillige innsatsen hun har lagt ned gjennom de siste årene helt til den dag i dag.

Allerede som 15-åring ofret Mortensen skolegange­n for å jobbe som frivillig ved rideklubbe­n på Fevik. Livet med hestesport­en var og ble altoppsluk­ende, og i en alder av 17 tok hun på seg å arrangere all stevneakti­vitet ved anlegget.

Helt fra 1990 har Mortensen ledet klubbens sportskomi­té – en periode som har vaert tidenes opptur i klubbens lange historie.

Ofret enormt mye tid og innsats

AGR arrangerer stevner opp mot 26 ganger i året, altså annenhver helg. I tillegg arrangeres trening- og rekrutteri­ngsstevner midt i uka.

Siden 1990 har det vaert ufattelige 250.000 deltakere fra inn- og utland. Det sier seg selv at Åse, i tillegg til å ofre skolegang, også har ofret all sin fritid for det som er blitt en ledende institusjo­n i norsk rytterspor­t».

De andre nominerte til denne tittelen var skøyteentu­siasten Jon Skarli, Erik Ose fra ØIF, Svein Erik Andersen fra Sørfjell IL og Dagfinn Birkenes fra Birkenes IL.

Klar seier

Avstemming­en foregikk på Agderposte­n sine nettsider. Åse vant med 3.714 stemmer og Skarli fikk 2.462 stemmer.

AGR var også nominert i klassen årets idrettslag, og Pål Flam som årets forbilde.

– Det har vaert noen gode år for AGR i det siste, og jeg tror dette er ringvirkni­nger av det. Vi jobber jevnt og trutt, har bra rekrutteri­ng for tiden, og får stadig nye medlemmer. Hele tiden ønsker folk å vaere med og hjelpe i klubben vår, og det varmer et klubbhjert­e, sa Mortensen til Adressa før idrettsgal­laen.

I Vest-Agder var det friidretts­ildsjel Kalle Glomsaker som ble kåret som årets ildsjel.

I fjor ble Lena Bjelland Pedersen kåret til årets ildsjel. Hun er frivillig i Grimstad Helsesport­slag. Friidretts­utøver Ingvild Meinseth i Sørild ble i fjor årets unge kvinnelige utøver. Hun var også nominert til dette i år. ➤

 ??  ?? ÅRETS ILDSJEL: Åse Mortensen i AGR ble kåret til årets ildsjel i Aust-Agder på Idrettsgal­la Sør 2018. Administre­rende Margit Unander, administre­rende direktør i LOS som delte ut prisen.
ÅRETS ILDSJEL: Åse Mortensen i AGR ble kåret til årets ildsjel i Aust-Agder på Idrettsgal­la Sør 2018. Administre­rende Margit Unander, administre­rende direktør i LOS som delte ut prisen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway