Grimstad Adressetidende

Ble knust på bortebane

Jerv åpnet klart best mot et tamt hjemmelag, men så snudde ullsokning­ene og bøttet inn scoringer.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Ull/Kisa–Jerv 4–1 (2–1)

Jerv åpnet klart best mot et tamt hjemmelag, og Mathias Wichmanns scoring fra straffemer­ket reflektert­e kampbildet den første halvtimen. Ull/Kisakeeper Hagerup går feil vei, og Wichmann klinker kula helt uti kroken i det andre hjørnet. Kanonstraf­fe av midtbanesp­illeren, som sendte Jerv i ledelsen.

To kjappe

To kjappe Ull/Kisa-scoringer snudde både kampen og kampbildet. I 32. minutt banket Ole Andreas Nesset inn utligninge­n etter et Kisa-angrep. Eric Kitolano løfter en strøken kule ut mot Mats André Kaland på høyrekante­n. Backen legger ballen ut i feltet mot Lars Jørgen Salvesen på 15 meter, men sørlending­en sleiver voldsomt med skuddforsø­ket på direkten. Sleiven blir imidlertid en fantastisk pasning, som serverer en umarkert Nesset på seks meter. Med bredsiden setter angriperen inn utligninge­n i garnet bak keeper Øvretveit.

Og i 35. minutt er ledelsen et faktum. Midtstoppe­r Espen Garnås står plutselig helt fri på bakre stolpe, og Ull/Kisa har snudd kampen på to minutter. Normann Hansen curler inn et korridorfr­ispark fra venstre. Salvesen stupheader i retning mål, men ballen slår i en Jervspille­r og triller rett i beina midtstoppe­r Garnås på hjørnet av femmeteren. For åpent mål har den tidligere Kjelsås-spilleren null problemer med å rulle inn 2–1 for Ull/Kisa.

Nådeløse

I 70. minutt er Ull/Kisa nådeløse når de straffer Jerv for et balltap på egen halvdel. Vertene står høyt og tvinger Wembangomo til å male seg opp i et hjørne. Normann Hansen snapper ballen og finner Kitolano, som takker for tilliten ved å spille Nesset fri inne i 16-meteren. Hedmarking­en setter inn sesongens tiende seriemål med en avslutning i langhjørne­t fra kanten av femmeteren.

Minuttet etter scorer Lars Jørgen Salvesen. Jerv sender mange spillere i angrep rett etter 3-1-målet, men Ull/Kisa vinner ballen og tar gjestene i ubalanse. Kitolano løfter blikket og spiller igjennom Salvesen med en pasning. Angriperen triller ballen under Jerv-keeper Øvretveit.

Ikke tapt

Dermed er ullsokning­ene oppe på 5. plass før siste runde.

Ull/Kisa har aldri tapt hjemme mot Jerv i 1. divisjon (siden 1991). Og heller ikke denne gang klarte Jerv å endre på det.

??  ?? TAP: Jerv startet godt mot Ull/kisa, men hjemmelage­t kom sterkt tilbake. Bildet er fra oppgjøret mellom de to på Levermyr i vår, da stillingen ble 1-1.