Grimstad Adressetidende

Skipsreder og bonde tjente mest i fjor

Eiendomsut­vikler, skipsreder og bonde Johan Benad Ugland hadde høyest inntekt i Grimstad, ifølge skattetall­ene som ble publisert onsdag morgen.

- ➤ Peer L. Andreassen peer@gat.no

Johan Benad Ugland, som blant annet eier J.B. Ugland Holding AS, hadde en inntekt på 67 millioner kroner i fjor. Ligningsfo­rmuen var på 874,5 millioner kroner.

Johan Benad Ugland hadde 67 millioner kroner i skattbar inntekt i 2017 og betalte 27 millioner i skatt. Ligningsfo­rmuen var på 874,5 millioner kroner, ifølge skatteetat­en. Johan Benad Ugland eier J.B. Ugland Holding AS, ifølge selskapets eget nettsted.

J.B. Ugland Holding AS er morselskap­et til J.B. Uglandsels­kapene, og er lokalisert i Grimstad. J.B. Ugland Holding eier selskaper innenfor en rekke virksomhet­er: eiendom og entreprenø­rvirksomhe­t, shipping, investerin­ger og fornybar energi. JBU har vaert helt sentral i utviklinge­n av teknologip­arken og universite­tscampusen i Grimstad. Senest med de siste tilskudden­e, mekatronik­klaben og I4Helse.

Bergshav

En annen av byens skipsreder­e, Atle Bergshaven, er nummer to på listen med en skattbar inntekt på 14,5 millioner kroner i 2017. Bergshaven, som driver rederiet Bergshav gjennom en lang rekke selskaper fra Hasseldale­n, står oppført med 534 millioner kroner i formue.

Geir Edvin Hovland er nummer tre på inntektsov­ersikten med naer 14 millioner kroner i skattbar inntekt, ifølge oversikten. Hovland står oppført som professor ved ingeniørvi­tenskap ved Universite­tet i Agder på nettsiden til UiA. Han er også oppført som daglig leder og styreleder i selskapet Mechatroni­c Engineerin­g Limited.

Ugland-systemet

Flere av inntektsto­ppene har tilknytnin­g til JBU-selskapene. Espen Salvesen hadde 13,3 millioner kroner i inntekt, ifølge skattetall­ene. Han er økonomidir­ektør i J.B. Ugland.

Johan Martin Ugland, direktør i eiendoms- og investerin­gsselskape­t JBU står oppført med drøyt 10 millioner i skattbare inntekt, mens Carina Ugland er administre­rende direktør i J.B. Ugland Fornybar Energi. Hun er oppført med åtte millioner kroner i inntekt, og nummer åtte på inntektsov­ersikten i Grimstad.

Ifølge Agderposte­n ble det betalt ut over 50 millioner kroner i bonuser fra JBU i fjor.

Første kvinne på listen er Grete Belgen Jakobsen med åtte millioner kroner i skattbar inntekt i 2017.

Kenneth Nilsen Amodei er også blant dem med høy inntekt, med sine 10 millioner kroner. Han har vaert omtalt i forbindels­e med båtmessa i Grimstad, der han har hatt et sterkt engasjemen­t på vegne av Grimstad turn- og idrettsfor­ening (GTIF). Han jobber som IT-direktør i selskapet Phonero.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ TOPP: Johan Benad Ugland hadde høyest skattbar inntekt i Grimstad i 2017. Bond lagt frem onsdag morgen. Her er den bilinteres­serte Ugland under åpningen av Norgesl
PÅ TOPP: Johan Benad Ugland hadde høyest skattbar inntekt i Grimstad i 2017. Bond lagt frem onsdag morgen. Her er den bilinteres­serte Ugland under åpningen av Norgesl
 ??  ?? HØYT: Kenneth Nilsen Amodei er høyt på listene.
HØYT: Kenneth Nilsen Amodei er høyt på listene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway