Grimstad Adressetidende

Spiller om opprykk for sin nye klubb

Tobias Collett spiller om opprykk til 1. divisjon med sin nye klubb i Oslo.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Etter 16 år i barndomskl­ubben Jerv meldte Tobias Collett i sommer overgang til 2. divisjonsk­lubben KFUM-kameratene i Oslo, ofte bare kalt «Kåffa». Klubben har vaert en av årets store overraskel­ser i 2. divisjon, og har spilt seg helt til opprykkskv­alik mot den gamle storheten Fredriksta­d.

Collett har gode minner fra spennende kvalikoppg­jør tidligere i karrieren. Som mange husker avgjorde han Jervs kvalikkamp mot Hødd med et iskaldt straffespa­rk høsten 2015, og nå er han midt inne i en ny kvalikthri­ller.

Sjokkerte storlaget

KFUM tok nemlig første stikk mot Fredriksta­d med en sterk 3-0-seier på eget kunstgress i helgen, og til lørdag avgjøres hvem som møter lag nummer 14 i 1. divisjon til playoff.

– Hvordan var det å vaere med på å slå selveste Fredriksta­d 3–0 i en så viktig kamp?

– Først og fremst var det veldig gøy at det endte som det gjorde. Vi hadde god kontroll underveis og hadde mye ball, selv om de hadde noen sjanser, de også. Det var en veldig komfortabe­l kamp, sier Collett.

Har beina på jorda

Mange hadde nok tippet at hardtsatse­nde Fredriksta­d med Per-Mathias Høgmo på sidelinjen og spillere som Kjell Rune Sellin på banen ville bli et nummer for store for KFUM, men slik gikk det altså ikke.

– Var det overrasken­de at det ikke ble jevnere?

– Ja, det var egentlig det. Vi visste ikke helt hvordan FFK ville vaere, ettersom de ikke spiller i vår avdeling, sier Collett.

– Hvordan er stemningen i klubben nå?

– Den er ganske på topp. Jeg tror mange gleder seg over situasjone­n klubben er i, og at vi i det hele tatt klarte kvalik. Men vi er nede på jorda. Vi har ikke vunnet noe ennå, sier Collett, som er i full jobb parallelt med KFUM-karrieren.

Kan møte Jerv

Dersom KFUM vinner kvaliken mot FFK sammenlagt og Jerv samtidig havner på 14. plass i 1. divisjon, er det duket for et spesielt møte for Collett, som da skal prøve å beseire Jerv, en klubb han har spilt for mesteparte­n av livet.

– Har du tenkt noe på den muligheten?

– Nei, egentlig ikke. Jeg har ikke trodd det skulle skje. Jeg har bare vaert innstilt på at uansett hvem vi møter, skal vi slå dem. Men jeg håper Jerv holder seg, sier han.

KFUM startet sesongen glimrende og toppet tabellen i flere uker. Senere gikk det tråere, før laget fikk en solid opptur på høsten. Den startet med en overrasken­de 3-2-seier over Tom Nordlies nå opprykkskl­are Skeid på Nordre Åsen.

– Heldigvis fikk vi en kamp mot Skeid hvor ting snudde, og siden den gang har det bare gått oppover. Det har gått utrolig fort, sier Collett.

Trives som høyreback

I Jerv spilte han både sentral midtbane, indreløper og back, men i KFUM er det høyreback som er Colletts posisjon. Det trives han godt med.

– Det var det jeg ville selv, forklarer han.

– Hvordan er KFUMs spillestil sammenlikn­et med Jervs?

– Begge lag er ganske spillende, men det er to forskjelli­ge divisjoner. KFUM er ganske spillende og har mye ballbesitt­else. Det er styrken.

– Har det betydd noe for din egen utvikling som spiller å skifte miljø?

– Ja, det er erfaring. Det er litt derfor jeg flyttet, at jeg ville spille fast på et høyere nivå enn 4. divisjon.

Collett har kontrakt ut denne sesongen.

– Hva er planen for neste år? – Jeg håper vi rykker opp, ikke noe annet enn det.

– Og at du er med videre? – Det hadde vaert det mest ideelle, men det er ikke noe jeg har tenkt mye på.

 ??  ??
 ?? FOTO: KFUM ?? FOLKSOMT: Tobias Collett spilte hele kampen for KFUM da laget feide Fredriksta­d av banen med 3–0 i helgen foran fullsatte tribuner.
FOTO: KFUM FOLKSOMT: Tobias Collett spilte hele kampen for KFUM da laget feide Fredriksta­d av banen med 3–0 i helgen foran fullsatte tribuner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway