Grimstad Adressetidende

– Sprer frykt om ny E18

– Forsøk på å spre frykt om og slå politisk mynt på en nyhet som er fullstendi­g gått ut på dato, er ingen god reklame for noe politisk parti, skriver Thor Søndenaa mener i dette leserinnle­gget.

- Thor Søndenaa

Lesernes mening; I

Adressa 1. november blir det referert en politisk uttalelse fra FrP i Grimstad, initiert av Lene Langemyr. Frykten er at E18 utbygginge­n skal bli skrinlagt og Nye Veier AS bli nedlagt dersom Ap kommer i regjering.

Debatten rundt Nye

Veiers eksistens var ganske heftig før siste stortingsv­alg. Under Arendalsuk­a 2017, d.v.s. like før stortingsv­alget, sto den i sentrum under en paneldebat­t mellom davaerende samferdsel­sminister Ketil Sol vik-Olsen( F rP ), Nikolai Astrup (H), lederen av naeringsko­miteen, Geir Pollestad (Sp) og Sverre Myrli (Ap). Alle sammen tungvekter­e i det politiske landskapet. Solvik-Olsen og Astrup

ga som ventet sin uforbehold­ne støtte til Nye Veier. Mer overrasken­de var det at Pollestad ga klar beskjed om at hans parti ikke ville avvikle Nye Veier, men tvert imot gjøre en evaluering og forbedre selskapet ytterliger­e.

Myrli fulgte opp

med å fastslå at det viktige er at det blir bygget vei, ikke hvem som bygger den. Og tilføyde at Ap ikke hadde noe ønske om å endre på det som var vedtatt.

Når slike uttalelser

falt på en så sentral arena som Arendalsuk­a, er det all grunn til å tro at disse var rotfestet i partiene og ikke kom som personlige ytringer fra paneldelta­kerne.

Etter den tid

har det heller ikke vaert hørt seriøse krav om at Nye Veier skal legges ned.

Forsøk på å

spre frykt om og slå politisk mynt på en nyhet som er fullstendi­g gått ut på dato – og i tillegg vedta dette som en uttalelse – er ingen god reklame for noe politisk parti. Ei heller for en kommende ordførerka­ndidat. Nye Veier er

nå svaert godt i gang med flere prosjekter. Hvorvidt de lykkes og fortjener å leve videre, avhenger av om de klarer å levere etter de ambisiøse målene som er satt opp både for byggetid og økonomi.

Allerede høsten 2019

skal strekninge­n Tvedestran­d–Arendal stå ferdig. Og naermere jul samme år strekninge­n Rugtvedt– Dørdal.

Fram mot neste

stortingsv­alg vil vi trolig kunne begynne med å gjøre oss opp en mening om selskapets framtid. Da basert på harde fakta om hva selskapet leverer og ikke politisk synsing.

Men inntil videre

tyder alle politiske signaler nå på at Nye Veier er kommet for å bli.

 ??  ?? GRIMSTADPO­RTEN: Thor Søndenaa mener Lene Langemyr Frp tar feil når hun frykter at E18 utbygginge­n skal bli skrinlagt og Nye Veier AS skal bli nedlagt dersom Ap kommer i regjering.
GRIMSTADPO­RTEN: Thor Søndenaa mener Lene Langemyr Frp tar feil når hun frykter at E18 utbygginge­n skal bli skrinlagt og Nye Veier AS skal bli nedlagt dersom Ap kommer i regjering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway