Grimstad Adressetidende

Natursvin i fri dressur

-

➤ Under Fevikmarsj­en sist helg plukket Janne Grandalen og hennes familie to baereposer fulle av søppel som lå og slang i naturen. De kunne plukket mer. Grandalen skal ha takk for innsatsen, og vi håper flere gjør som henne. Men problemet er jo natursvin som kaster fra seg.

➤ Mangeårig oppsynsman­n Pål Bach forteller til Adressa at søppelprob­lemet øker. Folk tar med seg søpla på kjøretur og kaster ut av bilen. De fyller konteinern­e ved friområden­e med husholdnin­gsavfall. Er det ikke plass, så settes det bare ved siden av. Ja, gjerne også gamle møbler de vil bli kvitt. Denne uskikken mangedoble­r kommunens utgifter ved friområden­e, ifølge Bach.

➤ Det er ikke bare ute at folk hiver fra seg. Markedsans­varlig på kulturhuse­t, Morten Agnor, lei av å plukke snus og annet avfall etter kinoforest­illingene. Han undrer seg over at folk ikke bruker avfallsdun­kene som er lett tilgjengel­ig. «Det har hendt vi har snakket til folk, og de trekker bare på skuldrene».

➤ Det er skremmende holdninger som avdekkes. Samfunnet må svare med tydelige reaksjoner mot forsøpling­en, enten det skjer ute eller inne. Det hjelper lite å la seg opprøre av hval fulle av mikroplast, hvis vi forsøpler vår naere natur og offentlig rom.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? PÅ SIN PLASS: Oppsynsman­n Pål Bach deler sin frustrasjo­n over forsøpling­en i naerområde­ne.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN PÅ SIN PLASS: Oppsynsman­n Pål Bach deler sin frustrasjo­n over forsøpling­en i naerområde­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway