Grimstad Adressetidende

Kom ikke på topp

Til tross for at rådmann Tone Marie Nybø Solheim er den øverste administra­tive lederen i kommunen, hadde hun ikke høyest inntekt, ifølge skattetall­ene.

- SKATTELIST­ENE 2017

Vi har sjekket hvordan det gikk med rådmannen og de øverste kommunale sjefene i 2017.

Det vil si naeringssj­ef Bodil Slettebø, de fire kommunalsj­efene Aase Synnøve Hobbesland for helse- og omsorgssek­toren, Solfrid Marie Døhlen for kulturog oppvekstse­ktoren, Heidi Sten-Halvorsen for samfunnsog miljøsekto­ren og Trond-Vegar Johansen for støttetjen­estene.

Sjekket bredt

I tillegg har vi sjekket konstituer­t kommunalsj­ef Tina Fabricius for helse og omsorg og oppvekstsj­ef Arne Mowatt Haugland i kultur- og oppvekstse­ktoren.

Vi har også sett på de fem fagsjefene som ligger under kommunens ulike støttetjen­ester. Dette er fagsjef på HR, Liv Ingjerd Byrkjeland, kommunikas­jons sjef Ragnhild Sigurds ø n på innbyggers­ervice og kommunikas­jon, fagsjef økonomi, Helge Moen, leder av kommunens faktura- og gebyrseksj­on, Renate Nyhagen og leder av kemnerkont­oret, Odd Einar Jørundland.

Tallene viser at mens Tone Marie Nybø Solheim er den øverste administra­tive lederen av Grimstad kommune som rådmann, er det likevel ikke hun som hadde høyest inntekt i 2017. Det er det kommunalsj­efen for helse og omsorg, Aase Synnøve Hobbesland, som hadde. Mens Nybø Solheim hadde en inntekt på 843.129 på andreplass, hadde Hobbesland 858.572 kroner i inntekt i 2017. På tredje kommer sjefen for kommunens finanser, kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen. Han hadde 767.480 kroner i inntekt i 2017.

Nederst på denne lista finner vi Renate Nyhagen med 421.537.

Mest i skatt

Ser vi på hvem som bidro mest til statskassa i form av skatt, kommer imidlertid rådmannen øverst. Lista viser at Nybø Solheim i fjor måtte betale 355.384 kroner i skatt, mens Hobbesland på andre måtte betale 330.735.

Den som betalte minst på denne lista var Renate Nyhagen med 162.915.

Ser vi til slutt på formue, hadde halvparten av dem på denne lista 0 i formue. Øverst troner imidlertid kemneren Jørundland, men kun hårfint foran andreplass­en. Mens Jørundland hadde 2.340.714 kroner i formue i 2017, haddekommu­nikasjons sjef Ragnhild Sigurds ø n 2.338.075 i inntekt. På tredje finner vi Aase Synnøve Hobbesland med 1.709.756 kroner i inntekt.

 ?? FOTO: ARKIV ?? IKKE ØVERST: Til tross for at Tone Marie Nybø Solheim er den øverste administra­tive lederen, hadde huun ikke høyest inntekt.
FOTO: ARKIV IKKE ØVERST: Til tross for at Tone Marie Nybø Solheim er den øverste administra­tive lederen, hadde huun ikke høyest inntekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway