Grimstad Adressetidende

I gang med grunnborin­gen

Rambøll undersøker nå grunnen på Bringsverd i forbindels­e med planleggin­gen av ny E18.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det er ikke bestemt hvor den nye motorveien med fire felt skal komme, men en del av utrednings­arbeidet er en rekke grunnborin­ger i et bredt belte fra Nidelva til Dømmesmoen for å se om det er mulig å legge den nye motorveien i tunnel, enten gjennom fjell eller som miljøtunne­l.

Tirsdag morgen gikk folk fra Rambøll i gang med å ta prøver på et av jordene til Tor Helge Arnevik på Bringsverd gård like ved dagens E18.

Tror ikke de finner fjell

Arnevik skrev i sin tid hovedoppga­ve om de geologiske forholdene i området da han gikk på Statens gartnersko­le på Dømmesmoen, så han kjenner grunnen godt.

– Hva kan du si om grunnforho­ldene i området?

– Det er på baksiden av morenen de borer. Det er veldig dypt ned til fjell der, sier bonden.

Morenerygg­en, som består av løsmasser lagt igjen av isen, kommer over Dømmesmoen, Moy Moner, Hausland og ut på Hasseltang­en.

Og faktisk er det så dypt ned til fjell at Arnevik ikke tror Rambøll vil finne det akkurat på Bringsverd hvor de startet boring mandag.

– Jeg har ikke noe tro på at de kommer til fjell. Jeg vet at Statens vegvesen boret 36 meter, og da kom de ikke til fjell, da de bygget E18 forrige gang. Da sa jeg at de må ned til havnivå eller kanskje dypere for å finne fjell, sier han.

Arnevik mener det virker opplagt at grunnen gården hans ligger på er naturens sperre for Nidelva.

– Det er morenen som har stengt av Temse, og Temse var en forlengels­e av Vikkilen. Det vil vaere nokså logisk at Nidelva rant ut Vikkilen, sier han.

Etter at isen la opp morenen, måtte Nidelva finne en annen vei, og det ble ut på Nedenes, hvor den renner i dag.

– Deler bygda i to

Arnevik håper ikke den nye veien blir lagt over Bringsverd.

– Jeg er litt fortvilet hvis de skal legge fire felt ved siden av dagens vei. Det blir veldig mye veier, og det vil gå veldig mye grunn. Vi som bor der er opptatt av at veien heller legges lenger inn der det ikke bor folk. Det har mye med miljøet, skolen og Temse å gjøre. Det er et historisk område, og vi hadde håpet vi hadde sluppet noe mer inngripen i nå, sier han.

– Når vi sitter på Bringsverd, er det slik vi tenker, at vi har fått en motorvei gjennom bygda, så trenger vi ikke en til. Når en driver landbruk og de kanskje skal ta en tredjedel av jorda, vil vi heller de tar litt skog. Det deler jo Bringsverd-bygda i to, sier Arnevik.

Grunnborin­gene skal etter det Adressa har fått opplyst fortsette i videre i planområde­t i tiden fremover. ➤

 ?? KART: NYE VEIER ?? BREDT: Det gjennomfør­es nå grunnborin­ger i et stort område helt fra kommunegre­nsen til Dømmesmoen og Frivold. Det er et svaert bredt planområde hvor E18 kan bygges i fire felt.
KART: NYE VEIER BREDT: Det gjennomfør­es nå grunnborin­ger i et stort område helt fra kommunegre­nsen til Dømmesmoen og Frivold. Det er et svaert bredt planområde hvor E18 kan bygges i fire felt.
 ?? ARKIVFOTO ?? DYPT: Tor Helge Arnevik tror ikke Rambøll finner fjell under åkeren hans.
ARKIVFOTO DYPT: Tor Helge Arnevik tror ikke Rambøll finner fjell under åkeren hans.
 ??  ?? E18: Like ved dagens E18, på Tor Helge Arneviks jorde på Bringsverd, borer Rambøll for å ta prøver av grunnen. Formålet er å utrede hvor nye E18 kan bygges, og hvordan.
E18: Like ved dagens E18, på Tor Helge Arneviks jorde på Bringsverd, borer Rambøll for å ta prøver av grunnen. Formålet er å utrede hvor nye E18 kan bygges, og hvordan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway